14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Порошенко заявив, що звільнив заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка

Кандидат у президенти і чинний глава держави Петро Порошенко заявив, що у п’ятницю, 12 квітня, звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка з посади.

Про це Порошенко заявив під час дебатів на НСК «Олімпійський», відповідаючи на запитання журналістів щодо кадрових призначень у разі переобрання президентом.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України Сергія Семочка після публікації журналістського розслідування.

Журналісти програми «Наші гроші» 1 жовтня оприлюднили сюжет про першого заступника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. У розслідуванні йдеться, що сім’я Семочка володіє будинками під Києвом загальною вартістю 8 мільйонів доларів, а його найближчі родичі мають російські паспорти. Аналіз доходів родини Семочка за останні вісім років показує, що в них не мало б вистачити коштів і на один з будинків. Журналісти також заявили про причетність Семочка до дефіциту препаратів для діалізу, що, на їх думку, ймовірно було наслідком вимагання відкатів у фармакологічних компаній з боку СБУ.

Єгор Божок, на той час голова СЗР, заявляв, що не бачить підстав для звільнення чи відсторонення Семочка.

Минулого місяця Петро Порошенко звільнив голову Служби зовнішньої розвідки України Єгора Божка.

10 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>