3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Порошенко ввів у дію важливе військове рішення РНБО: контроль за виконанням лягає на Турчинова

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про організацію планування у секторі оборони.

Відповідний указ № 225/2019 розміщений на сайті глави держави.

“Згідно зі статтею 107 Конституції України постановляю ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2019 року “Про організацію планування у секторі безпеки і оборони України”, – сказано в документі.

Відзначається, що контроль за виконанням рішення РНБО України, введеного в дію указом, буде здійснювати секретар РНБО України.

До указу додається рішення РНБО, згідно з яким слід провести наступні огляди: оборонний; огляд громадської безпеки і захисту; огляд стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформаційних ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом; огляд загальнодержавної системи боротьби з тероризмом; огляд розвідувальних органів України.

Мета цього рішення – практичне виконання завдань щодо реалізації курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, запровадження в систему планування єдиних процедур і правил, необхідних для підвищення ефективності сектора безпеки і оборони, для нейтралізації реальних і потенційних загроз національній безпеці України, дотримання цілісності, узгодженості та системності у розробці документів у сферах національної безпеки, комплекс невідкладних заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави з урахуванням наявних державних ресурсів.

Кабінету міністрів України доручено забезпечити проведення оборонного огляду, огляду громадської безпеки і захисту, огляду стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформаційних ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом. Уряд повинен затвердити до 30 червня 2019 року порядок проведення огляду громадської безпеки і захисту та огляду стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформресурсів і інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом. Також мають бути затверджені до 30 серпня 2019 року прогнозні показники видатків державного бюджету на середньострокову перспективу з орієнтовним їх розподілом для складових сектору безпеки і оборони.

Державним органам, відповідальним за проведення оглядів, потрібно подати до 30 вересня 2019 року секретарю РНБО і Національному інституту стратегічних досліджень висновки з оцінки безпеки середовища на середньострокову перспективу на глобальному, регіональному та національному рівнях, а також інформацію про досягнення стратегічних цілей за результатами проведення заходів реформування сектора безпеки і оборони та оцінку стану підлеглих структур цього сектору.

Також їм належить подати в установленому порядку у шестимісячний термін після затвердження нової Стратегії національної безпеки України та за результатами проведення відповідних оглядів на розгляд РНБО проекти стратегій щодо відповідних сфер національної безпеки. А у тримісячний термін після завершення відповідних оглядів в установленому порядку в РНБО потрібно подати звіти про результати їх проведення.

Національному інституту стратегічних досліджень потрібно організувати обробку до 30 вересня 2019 року методики проведення комплексного огляду сектору безпеки і оборони та науково-методичну допомогу державним органам, відповідальним за проведення таких оглядів.

Нагадаємо, на Донбасі загинув український військовий, ще один отримав поранення.

4 КОМЕНТАРІ

  1. КРЫМ КОНТРОЛИРОВАЛ УЖЕ + ДОНБАС ЕЩЕ В КИЕВЕ ПОКОМАНДОВАТЬ???пиздуйте вместе с Петром ?забирай все свое шобло и на Мальдивы???

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>