7.1 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Порошенко пропонує закріпити законом боротьбу з фейками і впровадження журстандартів

Кандидат у Президенти, чинний Президент України Петро Порошенко вважає, що боротьба з фейками і впровадження журналістських стандартів мають бути закріплені на законодавчому рівні.

Про це він сказав 17 квітня під час дискусії з представниками громадянського суспільства, повідомляє “Детектор медіа”.

“Я думаю, що ці позиції мають бути закріплені на законодавчому рівні. – сказав він. – Я маю вже необхідний досвід під час судового процесу проти BBC у лондонському суді (щодо спростування недостовірної інформації – ред.). У лондонському суді зробити це більш реально, ніж в українському суді. Дуже важко з каналом “1+1” судитися в суді першої інстанції, навіть Президенту. Але ми виграємо. До речі, це відповідь на ваше запитання – ми виграємо. Не можна бути президентом країни в стані війни і не вірити в перемогу… Я твердо довіряю відповідальному вибору українського народу…

Я вчора хотів, до речі, привітати звернення журналістів, які сказали, що з дебатами нехай розбираються Президент, глядачі, а журналісти не мають можливості задати запитання, а вони відображають зріз суспільства, вони мають поінформувати про це, і вони позбавлені цієї можливості. Я вірю в перемогу, і коли вона відбудеться, я твердо переконаний, що весь напрямок перелічених реформ ми точно продовжимо. Продовжимо дуже обережно. Бо якби ми примушували людей спілкуватися українською мовою – я цього точно не буду робити. А (впроваджували, – ред.) механізми, коли стало драйвово, класно спілкуватися українською”.

Нагадаємо, медіагрупа “1+1 медіа” подала позов до суду проти президента Петра Порошенка з вимогою спростувати недостовірну інформацію та відшкодувати моральну шкоду.

5 КОМЕНТАРІ

  1. Борьба с фейками или опозиционными СМИ ???? Это разные вещи !!! Если с Фейками – то начать нужно с “Прямого” , ТРК “Украина ” , которые вылили на всех опозиционных кандидатов столько грязи , что за компенсации можно увеличить бюджет втрое !!!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>