14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Порошенко погодився віддати Константинополю будівлі та церкви: з’явився текст угоди з Варфоломієм

Україна зобов’язалася представляти “будівлі та приміщення, інші об’єкти власності, необхідні для функціонування Місії “Ставропігія вселенського патріархату в Україні”.

Про це йдеться в Угоді про співробітництво та взаємодію між Україною та вселенським (Константинопольським) патріархатом, підписаній Петром Порошенком і патріархом Варфоломієм 3 листопада 2018 року й оприлюдненій постфактум на сайті президента.

Угоду підписано до надання ПЦУ томосу для узгодженої діяльності, систематичної співпраці та сприяння релігійним контактам сторін.

Передбачається взаємна системна робота щодо створення та конституювання автокефальної церкви з центром у Києві, аналітична-методична робота, обмін інформацією щодо поточної релігійної ситуації, консультації, проведення спільних заходів тощо.

Україна в межах свого законодавства сприятиме:

– функціонуванню представництва вселенського патріархату – “Ставропігії Вселенського патріархату в Україні”;

– набуттю представництвом “будівель та приміщень, інших об’єктів власності, необхідних для функціонування Місії “Ставропігія вселенського патріархату в Україні”;

– наданню Місії візової підтримки.

“Сторони можуть припинити дію цієї угоди в будь-який час за попереднім письмовим погодженням. У разі припинення дії цієї угоди заходи, які було розпочато на її підставі і не реалізовані протягом строку дії угоди, продовжуватимуться і звершуватимуться згідно з умовами, що були раніше узгоджені сторонами, за винятком випадків, коли реалізувати такі заходи неможливо”, – йдеться в документі.

Зміни та доповнення до угоди вносяться за письмовою згодою сторін.

Нагадаємо, з благословення Патріарха Варфоломія у Стамбулі відслужили літургію пам’яті Небесної сотні.

Крім того, Патріарх Варфоломій отримав лікарське звання в Києво-Могилянській академії.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>