8.3 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Порошенко і Помпео обговорили загрози ренаціоналізації “ПриватБанку”

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майклом Помпео.

Про це передає прес-служба Глави держави.

“Держсекретар США привітав Президента України з вільними конкурентними та демократичними виборами під час першого туру. Майкл Помпео запевнив у підтримці України на шляху реформ та протидії російській агресії, що триває. Співрозмовники обговорили загрози ренаціоналізації Приватбанку та необхідність збереження макрофінансової стабільності України”, – йдеться у повідомленні.

Державний секретар США запевнив у тому, що Вашингтон і надалі залишатиметься пліч-о-пліч з Україною у справі відновлення її суверенітету і територіальної цілісності. У цьому контексті було висловлено несприйняття блокування російською стороною оголошення Великоднього перемир’я на Донбасі.

Порошенко також засудив вживання своїм опонентом терміну «повстанці ДНР/ЛНР» щодо російських окупаційних військ на Донбасі.

Президент України висловив вдячність за тверду підтримку Вашингтона та закликав до більш активних зусиль, зокрема, щодо звільнення українських заручників та моряків, які незаконно утримуються в російських тюрмах.

Майкл Помпео побажав успіхів Петру Порошенку під час другу туру президентських виборів.

Нагадаємо, чинний президент Петро Порошенко заявив під час передвиборних дебатів, що олігарх Ігор Коломойський перерахував кандидату в президенти Володимиру Зеленському $41 млн доларів з рахунків “ПриватБанку”.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>