12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Порошенко дав українцям обіцянку щодо Донбасу і Криму

Президент України Петро Порошенко пообіцяв у разі його переобрання на пост глави держави одразу ж провести саміт нормандського формату з вимогою до Росії повернути окуповані Крим і Донбас.

Планом дій поділився він в у прямому ефірі “Радіо НВ”, запевнивши, що РФ відповість за агресію.

“Коли мене оберуть, у перший тиждень повинен пройти саміт нормандського формату. Це в порядку денному цього саміту, в зв’язку з тим, що Росія саботує і блокує будь-які питання будь-яких переговорів з Україною, тому що Путін хоче, молиться, очікує того, щоб виграв хтось, аби не Порошенко”, – сказав президент.

Він також розповів, які саме питання будуть обговорюватися на саміті.

“Питання перше, яке має бути вирішене негайно: Росія не має підстав утримувати наших військовополонених. За це буде юридична відповідальність, яку понесе РФ”, – зазначив Порошенко.

“Друга позиція: ми повинні негайно перейти до безпекового компонента реалізації Мінських домовленостей. Це винесення на засідання Ради Безпеки ООН питання блакитних шоломів”, – пояснив він.

Третім питанням стане виведення з України військової техніки й озброєнь.

“Четверта позиція: відновлення українських політичних сил. І, найважливіший компонент – взяття під контроль російсько-українського кордону”, – додав Порошенко.

Президент також зазначив, що в міжнародних судах відкрито 11 справ проти Росії через анексію Криму. Саме завдяки цьому, наголосив він, продовжують діяти санкції, які спустошують бюджет РФ.

Петро Порошенко

Про що ще говорив Порошенко:

Про корупцію в оборонці не знав. “До жодних корупційних схем президент Петро Порошенко не був причетний. Я це стверджую. Мені не було відомо ні про які корупційні схеми. Я з абсолютно чистою совістю сьогодні вам це кажу і чесно дивлюся в очі, в тому числі правоохоронним органам”, – підкреслив він.

Змінить підхід до кадрів: “Раніше я виходив виключно з професійної компетенції при призначеннях… Сьогодні мій підхід буде інший… Перше – має бути довіра суспільства, друге – повинен бути рівень компетенції і третє – це антикорупційна складова”.

Відкинув порівняння з Януковичем: “Фактом того, що я не Янукович, є оцінка ОБСЄ і всіх міжнародних спостерігачів про те, що це були нйчесніші і найпрозоріші вибори в Україні, які організував президент Порошенко”.

Нагадаємо, Береза заявив, що Росія не повернеться до складу ПАРЄ в червні.

58 КОМЕНТАРІ

  1. Обещаний была масса.Ну, хотя бы план действий осветил?Я тоже могу пообещать, что Марс войдет в состав Украины

  2. Послушал. Сделал вывод подонок!!! ПОКОЙНЫЙ ЗИНЧЕНКО ПЕРЕВОРАЧИВАЕТСЯ В ГРОБУ. ВЫВОД В СИЗО И ЧТОБЫ ТАЩИЛИ ТАК ЕГО ТУДА КАК СААКАШВИЛИ. ГАРАНТ ТЫ ДЛЯ МЕНЯ МРАЗЬ ПОСЛЕДНЯЯ!!!

  3. Господи допоможи і спаси Україну.

    А ви всі разом що зробили?
    Всі чекаєте на Петю і Зе?
    Сидите на щастя без стрілянини біля своїх дітей і керуєте. Кажуть що з мудрими ліпше загубити, чим з мудрими найти.Вибачте- то народна мудрість
    Поспілкуйтеся з біженцями!!!

  4. А вето поставив і не підписав щоб жінки йшли у 55років на пенсію? А 5років назад ми тобі повірили обіцянки цяцьки!

  5. Пиздун п’ять років пройшло а обіцянки тіж самі так що гарант наш не працює ні одної не виконав так що нехай бродить лісом

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>