5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Попри 28 років незалежності і п’ять років війни українське суспільство є дуже розпорошеним, – Жадан

Український музикант, письменник і поет Сергій Жадан висловив занепокоєння стосовно настроїв в українському суспільстві напередодні виборів.

Свою думку він озвучив в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Все, що в нашому середовищі здається очевидним, таким, що не має альтернативи та не вимагає пояснень, для багатьох наших співвітчизників надалі залишається невидимим, незрозумілим, невідчитаним. Навіть сьогодні. Попри те, що нашій незалежності вже 28 років, попри те, що п’ятий рік Україна веде війну, опираючись зовнішній агресії, вона все одно страшенно розінтегрована, із дуже розпорошеним суспільством і настроями. І це викликає величезну тривогу”, – сказав письменник.

“Багато хто встиг навчитися жити із цією війною. Багато хто її від самого початку ігнорував. Багато хто навчився на ній заробляти. Для багатьох з’явилася якась така реальність, у якій війна мирно співіснує з бізнесом, із мирним спокійним життям. Ясна річ, що українці її дуже по-різному сприймають. Є такі, які п’ять років тягнуть на собі волонтерство, віддають останню копійку на армію. Особливо це було в перші місяці війни. А є такі, для яких цієї війни немає. Вони просто її ігнорують”, – додає Сергій Жадан.

Так само він говорив, що питання мови та території стосуються ідентичності та стратегічного розвитку країни, а пропозиції винести їх “за дужки” несуть потенційну загрозу. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>