9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Політичний експерт розповів про проблеми реінтеграції Донбасу

Юрист, історик, політичний експерт та голова громадської ініціативи “Права справа” Дмитро Снєгирьов розповів, які перепони стоять на шляху реінтеграції непідконтрольних територій Донбасу.

Головні проблеми експерт бачить у відсутності політичної волі у української влади та західних партнерів, Мінських угодах, а також наявності у РФ ядерної зброї.

Дмитро Снєгирьов повідомив журналісту ІНФОРМАТОРа, що в Україні досі не має дорожньої карти по реінтеграції Донбасу.

“Україна може вимагати все що завгодно, але ці вимоги мають бути підкріплені, Україні потрібна стратегія деокупації Криму та Донбасу, але дивним чином Крим взагалі винесений за дужки, ми про нього майже не згадуємо, а по Донбасу досі за п’ять років немає дорожньої карти, ніхто не знає як це робити, чи військовим шляхом, чи політико-дипломатичним, як наполягає президент Порошенко. Немає єдності поглядів, одні кажуть, що ми повинні визнати окуповані території де-факто і де-юре, але залишити за собою право на їх повернення, інші кажуть, як мантру, про введення військ. Нажаль, Україна наразі об’єкт, а не суб’єкт, тому всі наші вимоги озвучуються лише для внутрішнього споживача”, – повідомив експерт.

На думку експерта, президент Франції і канцлер Німеччини приймають участь у переговорному процесі для покращення свого політичного рейтингу.

“Франція і Німеччина намагаються перетягнути на себе ковдру в моменті регіонального лідерства. І Макрон, і Меркель розуміють, що вони програли в питаннях внутрішньої політики, тому намагаються набрати ваги за рахунок зовнішньої. А результатом для них може бути імплементація Мінських угод. Можна згадати заяви політиків про те, що Мінські угоди безальтернативні і обов’язкові для виконання обома сторонами конфлікту”, – заявив експерт.

Експерт вважає, що санкції неефективні через наявність у РФ ядерної зброї.

“Політики кажуть про санкційний пакет, що це єдиний шлях для деокупації Донбасу, але він не працює і це науково підтверджено. Можна розглянути “Азовський пакет” санкцій, де були введені персональні санкції проти другорядних осіб, а до секторальних санкцій, які могли суттєво вплинути на Росію, справа не дійшла. Санкції не вводять тому, що ніхто не хоче сваритися з Росією, як з ядерною державою. Навіть якщо ввести жорсткий режим санкцій як проти Ірану, то на відміну від Ірану Росія володіє ядерною зброєю. Тоді буде працювати варіант Пхеньяну, коли Північна Корея шантажує ядерною зброєю в обмін на продовольство і вирішення проблем економічного рівня, але різниця у тому, що у РФ є реальна ядерна зброя. Для того, щоб підтвердити серйозність намірів, за легендою останніх військових навчань, які проходили у Білорусі, Росія завдавала превентивний ядерний удар”, –  підсумував Дмитро Снєгирьов.

Фото – Etcetera Media

Дмитро Олійник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>