15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Політв’язень Балух у російській колонії оголосив протестне голодування

Український політв’язень Володимир Балух, якого утримують у виправній колонії в місті Торжок Тверської області РФ, оголосив голодування на знак протесту.

Як інформує російська “Новая газета” з посиланням на адвоката Данила Бермана, кримчанин вимагає допустити до нього українського консула, повернути псалтир, теплу білизну і светр.

Адвокат розповів, що відвідав політв’язня 25 червня і тоді дізнався від нього про голодування.

За його словами, Балух “безвилазно перебуває в штрафному ізоляторі”, постійно мерзне, не отримує необхідного медичного обслуговування.

“Як показала практика, розголос в цьому випадку – найкращий адвокат. Саме тому мій підзахисний і попросив мене довести до громадськості та ЗМІ причини, за якими він почав голодування”, – зазначив Берман.

“Він (Балух) уже знав, що до нього безуспішно намагався пробитися консул його країни. До цього Балух двічі подавав заяву, що якщо до нього не допустять консула України, то він оголосить голодування. Оскільки адміністрація всі ці заяви проігнорувала, Володимир Григорович повідомив мені, що з вечора 25-го числа починає голодування”, – пояснив російський адвокат.

Наступного дня захисник знову відвідав українця. Балух підтвердив, що перестав приймати їжу, і передав письмове повідомлення для адміністрації про початок голодування.

“Я негайно передав його заяву про початок голодування у канцелярію колонії і поїхав до Твері, де точно таку ж заяву передав в УФСИН (службу виконання покарань) по Тверській області. Прокуратуру з нагляду я сповістив електронною поштою, так само як і уповноважених з прав людини по Тверській області і Росії. Сподіваюся, що хоч хтось відгукнеться”, – додав Берман.

Він пояснив, що оголошення голодування Володимиром Балухом і розголос навколо того, що відбувається з кримчанином в колонії, – “це вимушений і, можливо, єдиний засіб, останній спосіб домогтися припинення порушення прав Балуха”.

“Складається враження, що адміністрація колонії навмисно створює всі умови, щоб Балух провів за ґратами якомога більше часу і не вийшов за УДЗ (умовно-достоковим звільненням)“, – зазначив захисник.

Нагадаємо, сьогодні– 1000 днів полону Сущенка.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>