13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Поліція встановила особу бойовика, підозрюваного у страті людей у Слов’янську

Поліція Донеччини встановила особу 36-річного чоловіка, якого підозрюють у страті людини в Слов’янську під час окупації міста бойовиками в 2014 році.

Як повідомили в прес-службі регіональної поліції, слідчим не одразу вдалося відновити картину вбивства 31-річного мешканця Слов’янська, бо «тривалий час свідки відмовлялися надавати свідчення, побоюючись повернення бойовиків».

У підсумку поліція встановила, що бойовики затримали загиблого після того, як той виніс із покинутого будинку футболку та штани, а згодом відвезли його до будівлі міліції.

«Бойовики, що ховалися за позивними, винесли йому смертний вирок. Чоловіку покликали священика та дали 100 г горілки, після чого вивели у сусідню камеру та прямо в ізоляторі тимчасового тримання розстріляли з автоматів. Тіло вивезли у морг, після чого поховали в загальній могилі. При цьому батькам сказали «не хвилюйтеся, потримаємо та відпустимо», – йдеться у повідомленні.

За даними поліції, чоловіка стратив 36-річний не судимий місцевий мешканець, який «став катом з ідеологічних міркувань». Правоохоронці встановили, що він також причетний до «низки подібних злочинів», зокрема до катування людей.

«Усі протиправні діяння задокументовані, а підозрюваний заочно притягується до відповідальності за ст. 115 (умисне вбивство), ст. 146 (викрадення людини або незаконне позбавлення волі ) та ст. 260 (участь в незаконних збройних формуваннях) Кримінального кодексу України», – додали в поліції.

Наразі підозрюваний переховується на окупованій частині Донбасу.

Правоохоронці наголосили, що продовжують розслідувати обставини смерті людей, тіла яких були ексгумовані з братських могил у Слов’янську після звільнення міста в 2014 році.

Нагадаємо, на Донбасі ліквідували чергового бойовика «ДНР».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>