8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Поліція почала досудове розслідування по фактах фіктивних донорів Тимошенко

Головне слідче управління Національної поліції почало досудове розслідування на основі розслідування програми «Схеми» про ймовірні маніпуляції із грошовими внесками на користь «Батьківщини».

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Нацполіцію.

«Провадження було відкрите за результатами виходу в засобах масової інформації матеріалу, який може свідчити про порушення порядку фінансування політичної партії чи передвиборчої агітації. Зокрема, йдеться про матеріал, продемонстрований в програмі журналістських розслідувань «Схеми», Радіо Свобода», – повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Відповідні дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 1 березня за ч. 4 статті 159-1, тобто порушення порядку фінансування політичної партії та передвиборної агітації, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

Журналісти «Схем» розслідували наповнення фонду партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко і з’ясували, що починаючи з травня по кінець 2018 року партія отримала 160 мільйонів гривень благодійних внесків, 145 мільйонів з яких надсилали фізичні особи.

Журналісти виявили, що гроші надсилались найчастіше траншами або 15 або 150 тисяч гривень, навіть цілими родинами в один і той самий період, або однією тією ж людиною з банків різних міст.

Звіт її партії показує, що партії жертвують чималі кошти пенсіонери і безробітні. Журналісти поспілкувалися з деякими з них і з’ясували, що частина з них, навіть не здогадуються про свої «пожертви».

Раніше журналістка пояснила, чому Тимошенко була права, назвавши Зеленського «небезпечним експериментом».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>