12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Польща зупинила транзит російської нафти через погану якість

Польща зупинила транзит нафти нафтопроводом “Дружба”, білоруська сторона отримала відповідну телефонограму від компанії PERN – оператора польської ділянки нафтопроводу.

Про це БЕЛТА розповів головний інженер ВАТ “Гомельтранснефть Дружба” Андрій Вериго.

“Ми отримали листа від PERN, що НПЗ в Польщі і Німеччині не можуть приймати і переробляти нафту з такими показниками, з якими вона в даний час приходить в пункт приймання поставок “Адамове”, – сказав він.

“О 23:00 за київським часом 24 квітня вони призупинили відбір, тобто припинили транспортування нафти в Польщу в пункті “Адамове” на невизначений термін”, – повідомив Вериго.

Відповідно до цих повідомлень “Гомельтранснефть Дружба” направило телефонограму в Брянськ про зупинку транзиту по західному напрямку в зв’язку з поставками неякісної нафти і відмовою PERN приймати її.

“На заході нафтопровід від Мозиря в західну сторону повністю зупинений, засувки закриті. Зберігається поставка нафти по іншій гілці в обсягах, необхідних для транзиту в напрямку України, це близько 40 тис. т на добу”, – поінформував Вериго.

У повідомленні оператора польської ділянки “Дружби” також зазначається, що продовження поставок нафти з підвищеним вмістом хлоридів народжує ризик серйозної промислової аварії як для НПЗ, так і для логістичної системи PERN.

Раніше ми писали, що втручання Зеленського у справи “ПриватБанку” вдарить по рейтингу України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>