9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Польща запустить у Литві телеканал для боротьби з російською пропагандою

Польське державне телебачення (TVP) створить новий телеканал – TVP Wilno, цільовою аудиторією якого буде польська національна меншина у Литві. Одним із його завдань буде, зокрема, боротьба з російською пропагандою у цій балтійській країні.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Відповідне розпорядження про створення телеканалу підписали голова правління TVP Яцек Курський і заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинськовський.

«Від сьогодні робимо черговий крок, який на першому етапі, сподіваюся, буде реалізовано у травні, коли розпочнеться трансмісія телеканалу TVP Wilno, а у повному обсязі — восени», — повідомив Курський.

Заступник глави МЗС РП поінформував, що створення цього телеканалу є дуже потрібним кроком у контексті «активності російських наративів у Литві». За його словами, це дасть можливість «урівноважити» інформацію, яка потрапляє до поляків у Литві.

Голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик зауважив, що на території балтійських країн, особливо у Литві, спостерігається «експансія масової російської культури».

«Вірю, що проект, який реалізує TVP за підтримки МЗС, буде хоча й невеликим, але дуже важливим елементом противаги і контрпропозиції російським ЗМІ. Відтак це буде телеканал, який подає об’єктивну інформацію і підтримує наших земляків польською культурою», — заявив Дворчик.

Фінансуватимуть телеканал із коштів МЗС Польщі.

Соцопитування останніх років свідчать, що більшість поляків у Литві віддають перевагу російським, а не польським телеканалам. Серед поляків у Литві є значна доля осіб з відверто проросійськими поглядами.

У складі TVP із 2007 року також функціонує також телеканал «Белсат», призначений для жителів Білорусі. Він є опозиційним до чинної білоруської влади.

Раніше повідомлялося, що у мережі декількома фото з Донецька показали, як бойовики роблять фейки про Україну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>