11.5 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Після анексії Криму Росія втратила 150 мільярдів доларів, — ЗМІ

Після анексії Криму Росія втратила понад 10% своєї економіки — 150 мільярдів доларів. Здебільшого це втрати через санкції Заходу.

Як підрахували аналітики Bloomberg Economics, за 5 років санкції США, Євросоюзу та інших країн Заходу призвели до втрати 6% економіки РФ. Ще близько 4% економіка Росії втратила через зниження ціни на нафту.

«Найімовірніше, санкції не зникнуть в найближчий час, а твердження про те, що Росія втручалася в президентські вибори 2016 року (вибори президента США — ред.), означають, що ситуація тільки погіршиться. Кількість російських компаній та приватних осіб, на які розповсюджуються санкції США, з 2014 року збільшилася в чотири рази і досягла 700», — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, економічні проблеми прямо впливають на рівень життя простих росіян, через що їхня оцінка анексії Криму змінюється. За даними Фонду громадської думки, в 2019 році тільки 39% росіян заявили, що анексія Криму принесла користь РФ, тоді як у 2014 році таких було 67%.

Нагадаємо, глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов розповів, що захопленням півострова керував особисто Володимир Путін.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Насколько нам стало легче за эти пять лет???
    Или может хуже в три – четыре раза?
    На каком месте мы по уровню нищеты?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>