7.7 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Під Верховною Радою показали життя в донбаських підвалах

Під стінами Верховної Ради проходить акція-інсталяція, організатори якої продемонстрували умови проживання українських полонених в підвалах бойовиків на Донбасі.

Про це з місця події повідомляє кореспондент видання ІНФОРМАТОР.

На акції продемонстровано той невеликий перелік побутових речей, яким люди мали «за розкіш» користуватися в полоні.

За інформацією правозахисників, підвали окупованого Донбасу були часто не придатні навіть для короткочасного утримання людей. Заручників утримували в них роками. До цього додавалися постійне приниження, регулярне побиття та страшні катування.

«Це є нічим іншим як злочинами проти людяності, відповідальності за які досі немає в українському законодавстві. Вирішити цю проблему покликаний закон про воєнних злочинців №9438, який вносить зміни до Кримінального кодексу та встановлює відповідальність за злочини проти людяності, полегшує застосування воєнних злочинів для національного слідства та суду. Його планують винести на розгляд на цьому тижні. Цей парламент має величезний борг перед людьми, які вижили у підвалах. Час його віддавати», – йдеться в заяві організаторів.

На акції через гучномовець звучать розповіді людей, які побували в полоні, пережили приниження і тортури, але повернулися на свободу.

Нагадаємо, на адвокатів військовополонених українських моряків в суді спустили собаку.

Фото – Роман Пєтушков

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>