12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Петиція набирає обертів: люди просять відновити розслідування справ щодо діяльності Петра Порошенка

На сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилася петиція №22/178700-еп з вимогою “Відновити розслідування справ щодо діяльності Петра Порошенка”.

Згідно з платформою на сайті Президента, ця петиція була оприлюднена 1 березня і станом на 17 березня набрала 2588 тис. голосів з необхідних 25000.

Далі текст петиці:

“1. Добитись справедливості та покарати високопосадовців, зокрема пʼятого президента України Петра Порошенка, які 5 вересня 2014 року узгодили і підписали перші так звані Мінські домовленості, а згодом 12 лютого 2015 року Комплекс заходів щодо виконання Мінського протоколу, що не виконували комплекс заходів щодо виконання Мінського протоколу.

Підписанню Мінських домовленостей передували бойові дії, що розгорнулися під містом Іловайськ Донецької області, у результаті яких загинуло, поранено та зникло безвісті до 1000 військовослужбовців України, а Мінському протоколу – бої за місто Дебальцеве, у яких також загинуло до 300 військовослужбовців України. При цьому, за відповідні епізоди ніхто з високопосадовців, які надавали накази, не був покараний.
З підписанням Мінських домовленостей відбулося поступове замороження війни (АТО, ООС) у Луганській та Донецькій областях. Внаслідок цього росія наростила вплив у регіоні, а Україна втратила зв’язок зі значною кількістю громадян, які проживають на окупованих територіях. При цьому, Мінські домовленості не знайшли підтримки в суспільстві і призвели до розколу думок у цьому питанні. Більш того час показав, що Мінські домовленості виправдовували агресора, суперечили національним інтересам України і фактично були загрозою національній безпеці, що в подальшому призвело до широкомасштабної збройної агресії росії проти держави Україна.

Просимо знайти всіх відповідальних і покарати за політику загравання з агресором, що призвела до повномасштабної, кривавої війни!

Відновити розслідування справ щодо діяльності Петра Порошенка

2. Добитись справедливості та покарати високопосадовців, причетних до створення схем постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР».

Так, за повідомленням ЗМІ, екс-президент Петро Порошенко і колишній народний депутат Віктор Медведчук є фігурантами такої схеми. Порошенко підозрюється в тому, що, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з представниками вищого керівництва росії, сприяв діяльності терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР”.
Віктор Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Описуючи деталі, Медведчук деталізував роль у ній екс-президента Порошенка. А саме, що той, за словами Медведчука, не лише звернувся до нього з проханням отримати контакти з керівництва РФ, а й забезпечив ухвалення необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

Крім того, ще наявна схема щодо можливого ухилення від сплати податків, відмивання злочинних доходів та службового підроблення під час продажу ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському”. Так, п’ятий президент Петро Порошенко, який був власником підприємства, продав його українському бізнесмену і екс-урядовцю Сергію Тігіпку.
Але продаж заводу фіктивний, екс-президент міг лишитися фактичним власником заводу, а 300 млн доларів, нібито сплачених за підприємство, імовірно, “відмиті” через кіпрські офшори. А це, в свою чергу, призвело до неотримання відповідних податків до державного бюджету.

Тому, прошу Президента України Володимира Зеленського, як гаранта Конституції, взяти на особистий контроль припинення діяльності вищезазначених схем та покарати винних.”

Підписати петицію можна за посиланням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>