1.7 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Перша церква на лівобережній Черкащині залишила Московський Патріархат

Церковна громада села Прохорівки Канівського району Черкаської області переходить із Московського Патріархату в Православну Церкву України.

Про це повідомили в канцелярії митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана, інформує РІСУ.

Священик написав відповідну заяву.

“Ми давно йшли до цього, – розповідає священик Сергій Олексієнко. – Ще чотири роки тому відмовилися поминати на проповідях Московського Патріарха Кіріла. Так само не поминаємо і його намісника в Україні Онуфрія. До нашої церковної громади входять жителі двох сіл Канівського району – Прохорівка та Сушки. Днями в Прохорівці зібралося 250 осіб місцевих жителів. Проголосували за перехід до Православної Церкви України. Ми є першою громадою на Лівобережжі Черкащини, яка оголосила про перехід до Православної Церкви України”.

Між тим одразу кілька громад з Городищенського та Смілянського районів заявили про готовність вийти із підпорядкування Московського Патріархату.

“Моя позиція відома давно, – каже о. Михайло Негер із церкви села Мліїв. – Я чотирнадцять разів їздив у зону АТО. Перед зборами громадян зустрівся із поважними людьми села. Нікого не було проти. На збори прийшло понад двісті осіб. Всі проголосували “за” лише одна дівчина була проти. Та й то вона не проти української церкви. Їй просто подобається богослужіння церковнослов’янською мовою”.

За словами священика він ще не подавав прохання про перехід до Української Церкви.

“Ми чекали Томосу про незалежність дуже довго. Крім мене збираються перейти священики із Городища та Смілянського району. 2 лютого має відбутися інтронізація Блаженнійшого митрополита Епіфанія. 6 лютого Православну Церкву України мають офіційно зареєструвати. Тоді ми всі повеземо документи з протоколами зборів на Черкаси”, – пояснив він.

Нагадаємо, РПЦ в Україні залишила храм на території військової частини Рівненського гарнізону.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>