10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Перед призначенням нового очільника МЗС. Посол в Португалії придбала квартиру за понад два мільйони

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець кілька днів тому придбала нерухомість в столиці.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації дипломата.

11 червня Огнівець задекларувала придбання квартири у Києві площею 92,8 квадратних метрів вартістю 2 мільйони 201 тисяча 406 гривень. Квартира придбана у фізичної особи, отже мова скоріше за все йде про вторинне житло.

Слід зазначити, що у власності дипломата вже є дві одиниці нерухомості в Україні. Ці дані є у декларації за минулий рік. Однією квартирою на 68,2 квадратні метри Огнівець володіє одноосібно, щоправда, квартира знаходиться не у столиці, а у місті-супутнику Ірпіні. Друга квартира на 88 квадратних метрів знаходиться у Києві, однак дипломат володіє лише чвертю неї, інші три чверті у власності чоловіка та синів.

Судячи з тієї ж декларації, дипломат може дозволити собі придбання нерухомості за два мільйони, адже має заощадження у готівці – 75 тисяч євро, що за теперішнім курсом складає 2 мільйони 250 тисяч гривень.

Але, навіщо людині, яка фактично не проживає в Україні, купляти третю квартиру?

Відповіддю на це питання може бути той факт, що нещодавно новообраний президент України Володимир Зеленський підписав подання про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, а також вніс подання про призначення Вадима Пристайка міністром закордонних справ. Щоправда, Рада не проголосувала за звільнення Клімкіна, однак призначення нового очільника МЗС – лише питання часу.

В Україні посли призначаються Президентом України за поданням Міністра закордонних справ України. Отже, Пристайко після того, як очолить МЗС, матиме змогу призначати “своїх” людей на посади послів України за кордоном. І цілком можливо, що Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець втратить свою посаду, як і багато інших дипломатів.

Тож легалізувати прибутки шляхом придбання нерухомості в Україні виглядає непоганим рішенням.

Нагадаємо, голова Полтавської обласної Ради Олександр Біленький, широко відомий у області та за її межами своїми чималими статками, став багатшим ще на більш ніж п’ять мільйонів гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>