2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Пай має коштувати мінімум 30 тисяч доларів, – Ляшко

Замість продажу землі Олег Ляшко пропонує відновлення державних програм підтримки тваринництва, агропереробки та модернізації технічного парку сільгоспвиробників.

Політик переконаний, земля може постійно годувати власника паю і приносити прибутки господарствам.

Про це він сказав під час відвідування ТОВ “Земля і Воля” у Бобровиці на Чернігівщині, передає прес-служба РПЛ.

Власник господарства Леонід Яковишин розповів народному депутату, що його річний прибуток – 25 мільйонів доларів, а орендна ставка, яку він щороку платить власникам паїв, найбільша в Україні – 18%.

“Якщо в Україні платять 7-10 % щороку за оренду пая, то я плачу 18, а в цьому році буду платити 20. Це найвища оплата в Україні і на теренах СНД. Ми обробляємо 32 тисячі гектарів. 8 тисяч власників паїв здали нам свою землю в оренду, їм перед новим роком виплатили 5,5 мільйонів доларів. Отримали 13 зарплату працівники підприємтва, на неї пішов 1 мільйон євро. Маю чистого прибутку за рік 25 мільйонів доларів. Купили досить потужний асфальтний завод, робимо дороги за рахунок господарства. Будуємо два будинки на 24 квартири для працівників”, – розповів Леонід Яковишин.

Олег Ляшко пропонує державні програми підтримки фермерів, аби вони могли заробляти, а не продавати землю.

“Я не дам продавати землю, на відміну від моїх конкурентів, які розказують про ринок земель. Це не ринок земель буде, а бєспрєдєл, хаос, бардак і брат на брата з топором йтиме. Замість продажу землі пропоную відновлення державної політики підтримки сільгоспвиробників, щоб земля годувала власника паю, щоб фермеру не треба було взятки платити в кадастрі за переоформлення, щоб людина не боялась, що вночі рейдери відіжмуть майно, щоб були доступні кредити і дотації на відновлення тваринництва, агропереробки і всього іншого”, – окреслив свій план підтримки фермерів Олег Ляшко.

Якщо ж і продавати землю, то тільки державі, зауважує лідер РПЛ. Таким чином, наголошує він, діє ринок землі у США, де влада володіє 61% всіх земель, в Ізраїлі – 91% землі у державній власності, в Англії – 90%, в Німеччині та Франції – близько 60%.

“Сьогодні ціна на землю 300 доларів за пай, а має бути мінімум 30 тисяч доларів! Якщо відкрити ринок землі, її скуплять іноземці та зроблять українців батраками. Я цього не дозволю. Хоче людина продати свій пай – хай продає до державного земельного банку, який потім здаватиме її в оренду”, – зауважив Олег Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко привітав Костенко з днем народження.

4 КОМЕНТАРІ

  1. Пай ще треба отримати ,вiдвоюватти ббо коли почали робити надiли, моiм баатькам сказали, що в нас радгосп а не колгосп землю не паюватимуть вiн ще й вiдноситься до Киева ,хоть згаходдиться в Хорольському районi.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>