12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Парафії РПЦ в Україні знову почали переходити до ПЦУ

Після невеликої перерви, пов’язаної із виборами, парафії РПЦ в Україні знову поступово почали переходити до Православної церкви України.

З відкритих джерел стало відомо, що за березні цього року з РПЦ в Україні до ПЦУ перейшли, як мінімум, 14 парафій, а вже у травні, під час виборів, до ПЦУ перейшла лише одна парафія, – повідомляє ІНФОРМАТОР.

В червні переходи до ПЦУ знову поновилися. Цього місяця заради переходу до канонічної ПЦУ російську церкву залишили сім парафій.

Три церкви приєдналися до канонічної церкви у Вінницькій області (село Вінницькі Хутори, село Жван та село Бабинці), дві парафії перейшли до ПЦУ у Волинській області (село Романів та село Ясенівка). Також перехід парафій відбувся у Одеській області (село Гетьманівка) та Чернігівській області (смт. Парафіївка).

Як повідомлялося, підконтрольний Росії суд в окупованому нею Криму зобов’язав передати приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі (ПЦУ) в користування російського Мінмайна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>