13.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Пам’ятник Жукову в Харкові: УІНП просить відкрити кримінальне провадження

Український інститут національної пам’яті звернувся до Національної поліції та Генеральної прокуратури у зв’язку з відновленням пам’ятника в Харкові.

Про це УІНП повідомив у п’ятницю, 12 липня.

Згідно з заявою, Інститут просить поліцейських порушити кримінальне провадження та розслідування обставини відновлення погруддя, а Генеральну прокуратуру – звернутися до суду з позовом до Харківської міської ради і через суд домогтися демонтажу пам’ятника.

В установі нагадують, що, згідно з законом про засудження комунізму і нацизму, комуністичною символікою є зокрема пам’ятники, присвячені людям, які обіймали керівні посади в комуністичній партії за часів СРСР.

«Георгій Жуков у січні-липні 1941 року обіймав посаду заступника народного комісара оборони СРСР, з серпня 1942 по червень 1945 року – першого заступника народного комісара оборони СРСР, у березні-липні 1946 року – заступника міністра збройних сил СРСР, з березня 1953 року по лютий 1955 року – першого заступника міністра оборони СРСР, з лютого 1955 року по жовтень 1957 року – міністра оборони СРСР. Таким чином, Георгій Жуков є особою, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР. Відповідно пам’ятник, присвячений Георгію Жукову, є символікою комуністичного тоталітарного режиму», – нагадують в Інституті.

https://www.facebook.com/uinp.gov.ua/posts/1324001151087849

Нагадаємо, у п’ятницю, 12 липня, у віці 99 років помер знаний учасник ОУН—УПА, один з організаторів повстанського руху на Волині, політв’язень, один із керівників Норильського повстання Степан Семенюк (Драницький).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>