13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

П’ята річниця визволення Сєвєродонецька та Попасної: в Генштабі розповіли, як позбавили міста від російських терористів

П’ять років тому українська армія звільнила від російських терористів та бойовиків Сєверодонецьк і Попасну у Луганській області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

«Двадцяті числа липня 2014 року назавжди запам’ятаються жителям Луганської області. Саме тоді підрозділи сектору «А» розпочали операцію з визволення Лисичансько-Сєверодонецької агломерації», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після звільнення Рубіжного настала черга Сєверодонецька. 22 липня підрозділи Національної гвардії, ЗСУ та добровольчих батальйонів атакували загони бандформувань з двох боків. У другій половині дня дві колони сил АТО – одна з боку Старої Красниці, а друга – Варварівки, увійшли в Сєверодонецьк.

 

«Під час короткого запеклого бою із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів та важкої бронетехніки українські війська визволили місто. Місцеві мешканці зустрічали наших армійців із національною символікою й гаслами «Дякуємо!», – розповіли в Генштабі.

На даний час у Сєверодонецьку розміщено Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію та інші установи. Того ж дня 2014 року від проросійського ярма звільнене промислове містечко Лунганщини Попасну.

«Сили АТО здійснили три штурми міста і лише третій виявився вдалим. Тоді українська артилерія завдала потужного удару по укріпленнях та лігвах ворога, крім вогневих точок у житлових будинках. Українські підрозділи зайшли в Попасну без бою. Над адміністративними будівлями замайоріли українські прапори», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що на Луганщині підірвалися десантники Семен Румігін та Нікіта Скітченко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>