8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Ось навіщо краде влада: Мінстець дав «Петру і Мазепі» 700 тисяч на протидію російській пропаганді

ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Міністерства інформаційної політики 31 жовтня уклало три угоди з ТОВ «Петро і Мазепа Медіа» про інформаційні послуги на загальну суму 732 тис грн. 

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлі провели за переговорною процедурою, оскільки компанія є переможцем трьох мистецьких конкурсів Мінінформполітики на тему «Захист інформаційного простору України від зовнішнього інформаційного впливу».

До кінця року мають створити 60 статей по 12 200 грн. Нагадаємо, раніше у жовтні ПАТ «Укргазвидобування» замовило іншому агентству виготовлення рекламних телевізійних сюжетів по 12 642 грн., статей для преси по 8 813 грн. і матеріалів для он-лайн-видань по 5 998 грн., причому розміщення останніх залежно від сайту коштувало ще 8-41 тис грн.

Замовлені Мінінформполітики статті порівну поділено на три окремі проекти:

  • Імідж України у контексті протидії російській пропаганді: тематичні блоки «Зброя», «Фашисти», «Україна і терористи», «Україна порушує права людини», «Україна і газ», «Росія і вибори».
  • Виявлення та опис вразливих місць інформаційного простору, шляхом ідентифікації та деталізації актуальних соціальних проблем, що можуть бути використані для роздмухування неприязні між різними соціальними групами в Інтернеті: тематичні блоки «Огляд інформаційних загроз з боку РФ», «Інформаційні вразливості країн Балканського півострову», «Інформаційні вразливості країн Балтії», «Інформаційні вразливості країн ЄС», «Інформаційні вразливості США та Росії».
  • Виявлення шляхом розвідки з відкритих джерел (OSINT) доказів гібридної агресії Російської Федерації проти України: тематичні блоки «Медіа та громадськість», «Втручання у справи третіх країн з боку РФ», «Контрсанкційна політика російського уряду», «Військова присутність РФ у різних регіонах світу та на територіях ОРДЛО та Криму», «Економічний інструментарій впливу російського уряду на світовій арені», «Інші питання, що стосуються інформаційної безпеки та агресії РФ».

Тексти з інфографікою, фото та/або відео орієнтовним обсягом 10 тис знаків із пробілами будуть написані українською та перекладені російською та англійською мовами. Вони не мають містити дискримінації за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання тощо.

Нагадаємо, днями провладний блогер Карл Волох заявив: «…владі доводиться красти, щоб на ці гроші хоч почасти інформаційно і організаційно протистояти атаці об’єднаних путінсько-олігархічних інформаційних військ».

Зареєстроване в листопаді 2017 року інформаційне агентство «Петро і Мазепа Медіа» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Дмитру Підтуркіну (70%) та Віктору Трегубову (30%). За угодами, компанія дозволяє замовнику використання виготовленого нею інформаційного продукту, але також має право розміщувати його на своєму сайті «Пётр и Мазепа».

Трегубов значиться засновником громадської організації «Деморда» разом з Юрієм Гудименком, Тарасом Котовим, Олександром Нойнецем, Андрієм Ткаченком, Антоном Швецем і Ігорем Щедріним (співзасновник ГО «Медконтроль»).

Підтуркін також є співзасновником ТОВ «Український інститут російських стратегій» разом з Олександром Нойнецем та Борисом Ісаєвим. Нойнец разом з радником президента України Петра Порошенка Юрієм Бірюковим працював у партійній організації БПП в Миколаївській області.

У ТОВ «Менеджмент консалтинг групп» партнерами Підтуркіна виступають Сергій Слинько, Галина Мажара, Тетяна Ісаєва та Тетяна Багачева. У 2008 році директором цієї фірми був Роман Богачов, який за часів Януковича був заступником міністра охорони здоров’я. Тоді ж Підтуркін також був радником міністра МОЗ Раїси Богатирьової.

Раніше ми писали про те, що блогер Александр Нойнец назвав “порохоботів” малоосвіченими людьми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>