15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Організатор вбивства Сармата може вийти на волю за $500 тисяч, – інформатор

Один з замовників вбивства ветерана АТО Віталія Олешка, відомого за позивним Сармат, намагається підкупити суд та уникнути відповідальності за злочин.

Про це ІНФОРМАТОРу повідомило власне джерело у Міністерстві внутрішніх справ.

“У слідства є достовірні відомості, що один з організаторів вбивства Віталія Олешка, Михайло Сигида намагається відкупитися від Печерського районного суду міста Києва для того, аби уникнути подальшого перебування під вартою, а згодом і відповідальності за скоєний ним злочин. Термін арешту закінчується 18 березня 2019 року. Наразі судовий розгляд здійснює суддя Ірина Григоренко”, – йдеться у коментарі.

Михайло Сигида – бізнесмен зі Слов’янська, який з початком війни на Донбасі переїхав до Бердянська та почав розбудовувати власну мережу нічних клубів, ресторанів та готелів. За версією слідства, що підтверджується матеріалами справи, саме він організував вбивство Сармата, надавши виконавцям транспорт та зброю для вчинення злочину.

Однак попри численні факти, зібрані правоохоронцями, існує реальна загроза того, що Сигида зможе вийти з СІЗО та здійснювати вплив на суддів і слідство.

“18 березня у Михайла Сигиди спливає термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У встановленому законом порядку, за 5 днів до його завершення, сторона обвинувачення подала всі необхідні документи у вигляді клопотання до суду з проханням залишити підозрюваного в організації вбивства Віталія Олешка у слідчому ізоляторі.

Однак, за нашими даними, Сигида намагається вплинути на рішення суду про продовження запобіжного заходу. За грошову винагороду, він пропонує суду проігнорувати подання слідчих і посилаючись на “технічні проблеми” з обробкою клопотання або хворобою судді, дотягнути розгляд цього питання до 18-го березня. Відповідно до норм закону, це дасть Сигиді право вийти з СІЗО та змінити запобіжний захід на домашній арешт, заставу чи особисте зобов’язання”, – йдеться у коментарі.

Інформатор зазначає, що у правоохоронців є дані про те, що Сигида через своє оточення та адвоката налагодив “робочі” стосунки з суддями Печерського суду.

“Ми неодноразово фіксували, як до суддів у справі приходили з “сумками в клітинку”, набитими грошима та пропонували “вирішити питання” Сигиди. Кожного разу суми зростали. Наразі мова йде про 500 тисяч доларів США”, – говорить інсайдер. 

Він не виключає, що організатор вбивства ветерана АТО Віталія Олешка вийде на волю та зможе уникнути відповідальності за свій злочин, якщо суддя наважиться взяти гроші від Сигиди.

Раніше ІНФОРМАТОР писав, що суд відпустив рівненського кримінального авторитета Федорчука під домашній арешт.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>