19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

ОПОРА підтвердила інформацію, що на дебати звозять людей для “масовки” Порошенка

До Києва за допомогою адмінресурсу автобусами звозять людей, зокрема, працівників шкіл.

Громадська мережа “ОПОРА” заявляє про надходження інформації з регіонів про організацію деякими райдержадміністраціями довозу людей в Київ на НСК “Олімпійський”, де сьогодні заплановані дебати кандидатів у президенти, – пише Уніан.

Про це на прес-конференції в агентстві УНІАН повідомив аналітик ОПОРИ Олександр Клюжев.

За його словами, з учорашнього дня вони отримують інформацію з регіонів про організацію деякими райдержадміністраціями довозу людей в Київ на НСК “Олімпійський”, де сьогодні ввечері відбудуться дебати. Він зазначив, що вчора спостерігачу вдалося перевірити “на рівні двох райдержадміністрацій Івано-Франківської області, що вони дійсно є тими провайдерами інформації про виїзд людей на ці неофіційні дебати як форми передвиборної агітації і в межах своєї діяльності”.

“З точки зору запобігання можливим зловживанням адміністративним ресурсом ми звертаємось до представників органів влади з проханням роз’яснити джерела фінансування і залученість на підтримку того чи іншого кандидата під час організації і транспортування виборців”, – наголосив він і зауважив, що спостерігачам не було оголошено, на користь якого кандидата організовується ця поїздка.

“Але, безумовно, участь райдержадміністрацій в неофіційних заходах, які є формою передвиборної агітації, викликає певні питанні і будемо додатково вивчати цю ситуацію”, – запевнив Клюжев.

Голова правління ОПОРИ Ольга Айвазовська додала, що в Києві можна спостерігати автобуси, зокрема, із запорізькими номера.

“З одного боку нічого в цьому кримінального немає, якщо: а) це було проплачено з виборчого фонду кандидата; б) якщо там були залучені посадові особи, які в цей не перебували на робочому місці і зловживали службовими повноваженнями, а, наприклад, перебували у відпустці”, – сказала вона і додала, що необхідно з’ясовувати, як відбувалося це довезення людей.

Айвазовська висловила сподівання, що нинішні дебати на НСК “Олімпійський” “завершаться в мирний спокійний спосіб” і дебати на Суспільному також.

“Тому що, очевидно, що десятки тисяч громадян, які можуть бути мобілізовані і бути присутніми на великій території НСК “Олімпійський”, повинні перебувати в безпеці”, – підкреслила вона і акцентувала на важливості запобігти будь-яким провокаціям.

УНІАН також стало відомо, що до Києва за допомогою адмінресурсу автобусами звозять людей, зокрема, працівників шкіл. Так, одна з директорів шкіл Полтавщини на умовах анонімності повідомила, що їй як керівнику закладу “просто не залишили вибору”, попри те, що у школах має тривати навчальний процес.

Нагадаємо, Коломойський планує відвідати дебати.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>