11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Оновлення храмового комплексу в Дейманівці до дня Похвали Пресвятої Богородиці

«Кожен святий храм – це частинка Неба на землі …» Преподобний Іустин (Попович) Челійській.

Безперервно тривають роботи над зведенням Свято-Миколаївського храмового комплексу в селі Дейманівка.

Вже зовсім скоро про цей величний осередок духовності знатиме чи не кожен православний українець. Будівництво храму відбувається на землях, які багато хто вважає святими, адже ще в далекому 1746 році тут вперше побудували дерев’яну церкву Святого Миколая. Благословення на зведення храму дав Святійший Вселенський Патріарх Варфоломій.

Свято-Миколаївський храмовий комплекс спроектовано в греко-візантійському архітектурному стилі. Згідно проекту, храмовий комплекс в селі Дейманівка складатиметься із таких блоків: безпосередньо храм, каплиці, амфітеатр для урочистих подій, дзвіниця, дитячий майданчик.

Бюджет будівництва чималий, проте до фінансування долучаються спонсори і небайдужі віряни. «Благодійний фонд ім. Хідіряна Оганеса Мисаковича» регулярно здійснює фінансування будівництва в рамках проекту «Духовність та відродження». Мисак Хідірян, а також Самвел Хідірян гідно продовжують справу свого батька. Діяльність Фонду сприяє всебічному розвитку особистості та духовному збагаченню.
Мисак Хідірян та інші представники благодійної організації відвідують храмовий комплекс не лише на церковні свята, а й у повсякденності.

12 квітня, у переддень свята Похвали Пресвятої Богородиці, над центральною аркою Свято-Миколаївського храму встановлено купол та хрест, розпочато монтаж ікони Покров Пресвятої Богородиці. Урочистий обряд освячення з нагоди цієї події провів отець Михайло, настоятель храму Архістратига Михайла, що розташований в селі Повстин.

Свято-Миколаївський храм вражає своєю красою та величчю. Зведення храмового комплексу в Дейманівці – благородна справа, яку розпочав «Благодійний фонд ім. Хідіряна Оганеса Мисаковича». Кожна цеглинка закладена із величезною вірою та любов’ю. Настінні фрески храму зачаровують своєю геометрією та химерною розкішною узорчастістю, підкреслюючи візантійський архітектурний стиль споруди. Благословенний священником, золотий купол відтепер виблискує на сонці, наче посміхається всім вірянам, закликаючи до віри і справедливості, покаяння і здійснення добрих справ. Рівносторонній хрест із великими грецькими літерами символізує християнське «В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, Амінь».

Свято Похвали Пресвятої Богородиці традиційно відзначають в суботу на п’ятому тижні Великого посту. Урочисте богослужіння і молебний спів акафісту проводили в знак вдячності Пресвятій Богородиці за захист земель від нашестя ворогів. Не дарма на території храмового комплексу розташована також Братська могила, в якій спочивають вічним сном визволителі села. В знак шани та вічної пам’яті захисникам Вітчизни тут палає вічний вогонь.

Сайт Благодійного фонду ім. Хідіряна Оганеса Мисаковича: http://homfund.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>