10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Омелян заявив про початок ери бетонних доріг в Україні

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про початок ери бетонних доріг в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на виступ міністра під час інспекції ходу робіт на транспортній розв’язці в районі села Бутенки Кобеляцького району Полтавської області.

“Це частина стратегічного чотирисмугового автобану Київ-Дніпро, який ми здамо до кінця 2021 року. В Полтавській області цей автобан будується в бетоні, з гарантією у 28 років, а за належного утримання він прослужить не менше 50 років. Миколаїв – Кропивницький, об’їзна Житомира – починаємо еру бетонних доріг в Україні, які прокладаються за найсучаснішими технологіями”, – сказав Омелян.

Роботи на згаданій розв’язці ведуться в рамках державного інвестиційного проекту з покращення стану автодороги Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка: будується сучасний автошлях з цементобетонним покриттям, транспортна розв’язка в двох рівнях на перетині автодоріг М-22 Полтава – Олександрія та Н-31 Дніпро – Решетилівка, шляхопровід через залізницю в Кобеляцькому районі.

За словами Омеляна, на реалізацію проекту впродовж останніх двох років спрямовано рекордний обсяг коштів: у 2017 році – 252 млн грн, у 2018 році – 1 млрд 41 млн 955 тис. грн, у 2019 році планується профінансувати 800 млн грн.

Автомобільна дорога Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка – одна з найжвавіших в області. Щодоби нею курсують до 15 тис. транспортних засобів. Побудована була у 60-х роках минулого століття. За цей час жодного разу масштабно не ремонтувалася. Більшість трафіка на цій дорозі – це великогабаритні автомобілі. Наявне покриття не витримує їхньої ваги. Відтак було прийняте рішення про повну реконструкції автодороги, шляхом будівництва сучасної цементобетонної дороги.

У прес-службі деталізують, що товщина дорожнього одягу бетонки разом з ущільненим та стабілізованим грунтом – майже 1,5 м. Верхній шар (важкий бетон) – 26 см. На повздовжніх і поперечних швах важкого бетону на глибині 13 см укладають армувальні елементи – закладні штирі. Вони не дають бетонним плитам зсуватися після нарізки швів.

https://www.facebook.com/volodymyr.omelyan/videos/10156512004263439/

Нагадаємо, уряд затвердив перелік автомобільних доріг у Львівській області, на які чекає реконструкція, капітальний чи поточний середній ремонт.

15 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>