14.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Олександр Орлов: Криваві ресторани

Російсько-українська війна триває вже 6 рік, проте на території держави досі працюють сотні російських підприємств.

В такій ситуації власникам російських підприємств варто бути обережними та не викликати на себе агресію українців. Однак це не про російського ресторатора Олександра Орлова, в його “українському меню” присутні смертельно небезпечна продукція, зневага до нашої мови та дружба з адептами Путіна.

Знайомтеся, Олександр Орлов – успішний московський ресторатор, в Росії він відомий тіньовими схемами та несплатою податків у особливо великих розмірах (більш 200 млн рублів). Він володіє міжнародним ресторанним холдингом Bulldozer Group та має ресторани в Росії, Гонконзі, Дубаях, Маямі та… в Україні. В Києві преміум-клас холдинг компанії представлений італійським рестораном з видом на печерські пагорби Guramma Italiana, що на Дніпровському спуску, та комплексом Queen Country Club в елітному Козині. Останній став популярним місцем відпочинку український олігархів і скандальних посадовців. Для “звичайних людей” працює “Фішбар Риба-Пила” на Великій Васильківській та мережі ресторанів “Ішак” “Танукі” та “Жовте море”.

Гроші з цих ресторанів роками пливуть в Росію, наповнюючи російський бюджет податками, на яких озброюється російська армія. Проте ресторани Орлова вбивають українців не лише опосередковано – якість продукції в закладах є смертельно небезпечною: за даними дослідження Центру експертиз «Тест» та ГО «Якість життя» в стравах ресторанів Олександра Орлова знайшли кишкову палочку.

Проте якщо ви не спілкуєтеся російською, можете не хвилюватися про отруєння— зробити замовлення українською в закладах Орлова просто неможливо. Українське меню в ресторанах просто відсутнє, а співробітникам ресторанів за спілкування українською погрожують штрафом. Адміністрація не приховує: центральний офіс та керівництво в Москві.

Така політика не залишилася непоміченою, ще у 2013 році представники українського дипкорпусу звернулися до глав і співробітників дипломатичних місій країн ЄС, Канади, США та Японії в Україні, закликавши їх бойкотувати мережу «Танукі» через заборону в ньому української мови:

«Ми закликаємо Вас не відвідувати особисто й не рекомендувати громадянам Ваших країн під час перебування в Україні відвідувати ресторани мережі «Танукі», які розташовані за адресами: вулиця Златоустівська, 44/22 та проспект Возз’єднання, 5. Наш заклик зумовлений тим, що московський менеджмент цієї російської компанії в Україні забороняє своїм українським працівникам користуватися українською мовою! Прийшовши в Україну, щоби робити тут бізнес, вони вважають за можливе диктувати свої правила гри, які несумісні — ми в цьому впевнені — ні з чесним бізнесом, ні з моральністю. Тому або їм доведеться обмежитися лише ресторанної діяльністю, не порушуючи прав наших громадян, або рано чи пізно забиратися з України».

Окрім життєво-небезпечних страв та відкритої зневаги до української мови, Александр Орлов має доволі специфічне оточення. Зокрема він товаришує із Сергієм Свєтлаковим, який свого часу разом з Іваном Ургантом шуткував про Крим у «Прожекторперісхілтон: «А давайте у Украины Крым заберем. Ну так мы свое заберем». Олександр Цекало, ще один гуморист, а за сумісництвом близький товариш та бізнес-партнер Орлова, також не приховує своє відношення до учасників революції Гідності 2014 року: «Эти люди — группа военизированных уродов, которые забрасывают зажигательной смесью, с железными палками и с коктейлями Молотова или в масках и шлемах». Не диво, адже Цекало відкрито підтримує Путіна: «По моим убеждениям, Владимир Путин, на сегодняшний день, лучший президент для России».

Ще один прихильник Путіна з оточення Орлова – Аміран Сардоров, блогер та ведучий каналу “Щоденник хача”, який неодноразово відкрито підтримував Путіна. Саме під час інтерв’ю з Аміраном Сардаровим Орлов розкрив своє справжє ставлення до клієнтів своїх ретсоранів та їхніх дітей: “Ненавижу, когда орут дети. Взял бы за ноги и ***. И в самолёте, бывает, летишь, тебя обкладывают просто детьми грудными. Зачем они берут их с собой?! Они орут так, что волосы дыбом встают. Я беруши в уши засовываю, не помогает. У меня тоже есть дети, но я никогда не брал их в таком раннем возрасте куда-то с собой». Орлову не цікаві інтереси його клієнтів та їхні родини – гроші в касу, але без дітей – заважають, не вкладаються в естетичні уподобання Орлова.

До речі, естетичні уподобання у ресторатора також специфічні: він є великим прихильником картин Іллі Чичкана, син якого відомий скандальною виставою в Києві “Втрачена можливість”, де сепаратисти та російські військові виставлені “жертвами війни”, а українська армія та учасники Майдану звичайними дикунами.

Цікаво, що сумнівна виставка була зірвана в день відкриття, однак ресторани Олександра Орлова чомусь і досі працюють в українській столиці, заробляючи мільйони для російського бюджету та окупаційних військ в Україні.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>