11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Олег Ляшко у Свято-Феодосіївському монастирі у Києві подивився новорічний вертеп

«Колядин, колядин – я у батька один!» – Олег Ляшко у Свято-Феодосіївському монастирі у Києві подивився новорічний вертеп та згадав, як щедрував у своєму дитинстві.

Святкове дійство політику показали діти із Львівщини, які на наколядовані у своєму рідному селі Луки гроші приїхали до столиці, – повідомляє прес-служба РПЛ.

Вже привітали Святійшого Патріарха Філарета та предстоятеля Православної Церкви України Єпіфанія.

«Хлопці ходять, щоб колядувати, тішитися самим і тішити людей, щоб не пропала стара традиція. Так ходили колядувати ще наші діди. А ми передаємо цю традицію, костюми, сценарій вертепу від батька до сина. І, сподіваюсь, будемо передавати це й надалі», – розповів Андрій Володимирович, який супроводжував дітей до Києва.

Олега Ляшка вертеп дуже вразив. Особливо, сцена із розправою над зрадником Іродом.

«Ці чудові хлопці з Львівщини показують приклад, як треба вірити в Господа, який народився і захистив нас, та в Україну. У цьому вертепі була така сцена, коли Смерть і Чорт тягнули царя Ірода у казан із киплячою смолою. Так от, хай чорти заберуть кожного у такий казан, хто проти України. Там їм місце!», – поділився враженнями народний депутат.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/1989837347751519/

Політик підкреслив, новорічні свята – це час сподівання на диво, що в Україні все буде добре і з економікою, і з зарплатами, і з рівнем життя.

«Але ми самі повинні це диво втілювати у життя: вірити в Україну та відновлювати економіку, щоб у людей були гроші платити за комуналку і купувати шматок хліба. Я сам виріс в дитячому будинку та інтернатах і чекав на новорічні свята, на подарунки від Діда Мороза, від бабусі з Алчевська із рублем у конверті. Тому хай дива в Україні тривають весь рік, а ми зробимо їх реальністю», – зазначив Ляшко.

 

Також лідер РПЛ зізнався, що Свято-Феодосіївський монастир – один із найулюбленіших храмів в Україні. Тут він набирається сили.

«Коли мені важко, коли всі достають, я кидаю все і приїжджаю сюди. Поставлю свічку, подивлюсь на ікони, просто постою у храмі і за 5 хвилин настрій повертається. Можна йти далі працювати. У цьому храмі унікальна аура, яка надає мені сили», – розповів Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко закликав Порошенка не політизувати церковне питання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>