10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Олег Ляшко озвучив план енергонезалежності України

Лідер Радикальної партії на одному з телеканалів озвучив власний план енергонезалежності України.

Газові контракти з Росією продовжувати не потрібно, бо вони кабальні і не вигідні. Про це в ефірі 112 телеканалу заявив Олег Ляшко. Окрім того, наголосив політик, будівництво “Північного потоку-2” дозволить остаточно пустити російський газ в обхід України.

“Для мене абсолютно очевидно, що Росія зробить все, щоб припинити постачати газ в Україну. Саме для цього вони будують “Північний потік-2”. Німецький канцлер Меркель, Міністр закордонних справ Німеччини кажуть, що тема обговорення будівництва “Північного потоку-2” не актуальна, що це будівництво вже не зупинити. Абсолютно очевидно, що німці прийняли для себе рішення у комерційних інтересах продовжувати будівництво. Росія планує добудувати “Північний потік-2” у 2020 році. Як тільки вона це зробить, українська газова труба перестане бути навантаженою, вона буде пуста, її можна буде здати на металобрухт”, – заявив Олег Ляшко.

Натомість народний депутат пропонує план енергонезалежності України.

“Перше – нульова ставка на видобуток газу і нафти. Нехай приходять інвестори, вкладають свої гроші, спрощений режим відведення земельних ділянок їм надати, нехай ніяких податків не платять рік-два, поки ведуть розвідувальні роботи. Друге – купувати виключно українське вугілля. Минулого року заплатили 3 мільярди доларів за російське вугілля, шахтарі на Волині голодують, не піднімаються наверх, бо їм немає чим годувати свої сім’ї, а ми мільярди доларів платимо за російське вугілля. Третє – більше 2 мільярдів тон розвіданих запасів торфу на Поліссі, туди треба інвестувати, а не закривати, як у Cмолино на Чернігівщині, за який ми боремося, торфяний завод. Україна самодостатня держава, у нас розвіданих запасів вугілля на 500 років, розвіданих запасів газу – 4 трильйони кубів. Ми можемо на найближчі 100 років забезпечити себе всім необхідним”, – зазначив політик.

Крім того, лідер РПЛ пропонує розвивати альтернавну енергетику: сонячну, зелену, вітрову. Дана програма, за його словами, дасть можливість за 2-3 роки відмовитися від імпорту, зменшити вартість тарифів і створити нові робочі місця.

Нагадаємо, “Ляшкобус” буде підвозити та годувати людей по всій Україні.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>