1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Окупанти збили власний безпілотник на Донбасі

Командування російських окупаційних військ активізувало заходи з провокування загострення обстановки вздовж лінії зіткнення на Донбасі.

Про це з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України поінформував на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Противником розширюються масштаби ведення повітряної розвідки з використанням БПЛА, у тому числі в оперативно-тактичній глибині нашої оборони. При цьому збільшено інтенсивність тренувань підрозділів противника з виходом їх на передову та зросла кількість провокаційних і хаотичних обстрілів бік позицій Об’єднаних сил. Водночас зазначені дії противника призводять до збільшення його втрат, в т.ч. у військовій техніці”, – сказав речник.

За його словами, 15 травня в смузі відповідальності однієї з окремих мотострілецьких бригад окупантів в результаті відкриття так званого “дружнього вогню” збито власний БПЛА, який було запущено противником для виявлення цілей на позиціях Об’єднаних сил.

Командування російських окупаційних військ вживає заходів для приховування зазначеного інциденту і розповсюджує недостовірну інформацію про збиття БПЛА, який начебто належав підрозділу Об’єднаних сил, зазначив Мотузяник.

Раніше ми розповідали, що у навчальному центрі в Десні на Чернігівщині українські армійці освоюють нову спеціальність – там триває курс підготовки марксменів. На передовій вони замінять снайперів, які працюють на великих відстанях. Бійці вже пройшли половину курсу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>