10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Окупанти скасували виставу кримськотатарського театру в Євпаторії

В окупованому Криму трупі нового незалежного театру «Алтин бешик», створеного після незаконного звільнення художнього керівника Кримськотатарського академічного музично-драматичного театру, не дають виступати перед глядачами, незважаючи на продані квитки.

Чергову заплановану виставу «влада» скасувала в Євпаторії, повідомляє кримськотатарська газета «Авдет».

«Трупа нового кримськотатарського театру «Алтин бешик» не змогла виступити в Кезльові (Євпаторії)… Директор Євпаторійського театру ім. Пушкіна Людмила Юдицька, посилаючись на стару проводку, відсутність фінансування на її заміну або профілактичні роботи з ремонту, заявила, що «все вибилося» з минулої неділі», – йдеться в повідомленні.

За даними видання, про скасування вистави було оголошено за три дні до прем’єри. Жителі Євпаторії були здивовані тим, що відбувається, оскільки в цьому районі міста не було проблем з електрикою. До того ж, у театру був генератор. Втім, зустріч акторів із глядачами відбулася.

«Місцеві жителі давно чекали гастролей нового театру у себе в місті, адже в трупі грають найвідоміші кримськотатарські актори. Вони й зустріли глядачів біля дверей євпаторійського театру в призначений день прем’єри. Художній керівник трупи Білял Білялов публічно вибачився перед присутніми», – пише «Авдет».

Незважаючи на скасування вистави, глядачі підтримали акторів – ніхто з них не повернув квитки в касу театру. Незважаючи на дощ, імпровізований концерт за участю акторів і глядачів, відбувся просто неба.

Колектив нового театру стикається з подібною проблемою не вперше. До цього йому відмовили в оренді сцени в місті Джанкої і Ленінському районі. За словами керівника трупи Білялова, «влада» бачить у виставах нового театру «якісь протиправні заклики».

«У нас лише один заклик – любити один одного, бути добрими один до одного, поважати своїх батьків, не кидати їх. Вистава «Беш дакъкъа нефес» ( «П’ять хвилин на подих») як раз про це», – сказав Білялов.

Раніше повідомлялося, що Держдума РФ хоче запросити представників Google через позначення Криму українською територією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>