5.5 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Очільник РПЦ в Україні Онуфрій заборонив служіння колишнього речника МП

РПЦ в Україні (раніше – УПЦ МП) заборонила служіння колишнього речника Церкви і прес-секретаря блаженнішого Володимира (Сабодана), протоієрея Георгія Коваленка.

Про це повідомив сам отець Георгій на своїй сторінці у Facebook.

Наводимо допис без змін:

“Нарешті… Бо якось соромно було не мати такої “нагороди”, якою зазвичай Московський Патріархат нагороджує тих, хто прагне незалежності і єдності Українського православ’я. Очікувано, хоча й трохи сумно… Бо розвіялася примарна надія на можливість конструктивного діалогу і співслужіння між духовенством двох православних юрисдикцій.

До чого це я?

Сьогодні отримав дзвінок з Київської митрополії Московського Патріархату в Україні. Чемним голосом семінариста мені повідомили, що указом митрополита Онуфрія я заборонений у священнослужінні і запропонували під’їхати отримати указ і розписатися. Відправляти документ поштою не схотіли.

От я собі й думаю, чи потрібна мені ця бумага, яка не визнається Вселенським православ’ям і Православною Церквою України, а визнається лише Московською Церквою і є забороною не мені, а забороною священнослужителям МП зі мною співслужити?

І це буквально на другий день після того, як я публічно закликав священноначалля МПвУ не забороняти священикам УПЦ співслужити зі священиками ПЦУ. Так і хочеться заспівати разом з Башлачёвым: “Мне надоело протягивать вам свою открытую руку, чтобы снова пожать кулак…” Але Євангеліє пропонує інший варіант “Не будь переможений злом, але перемагай зло добром”.

Тому, дякую Українській Православній Церкві, її єпископам і священикам, яких знаю, за 24 роки співслужіння і можливість спільно реалізовувати різноманітні просвітницькі проекти. Вірю, що жодні укази і заборони не в змозі не тільки відлучити нас від любові Божої, а й розірвати нашу єдність у Христі, якщо ми віримо Йому, а не цим…”.

Нагадаємо, половина мешканців Львівщини хоче об’єднати УГКЦ і ПЦУ та святкувати Різдво 25 грудня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>