1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Нове розкрадання оборонки. Як напарник Гладковського Глущенко розвалив військово-промисловий комплекс

Поки українці намагаються оговтатися від шокуючого розслідування Бігус.інфо про корупцію в «Укроборонпромі», до організації «Традиція і порядок» надійшла інформація про ще одного професіонала по «сімейних підрядах в сфері оборони».

Про це вони повідомляють у себе на сторінці в Facebook.

Вони повідомляють, що на сторінці «Національного спротиву» вийшло розслідування про Максима Глущенко — людину, яка фактично відповідальна за розвал української оборонки напередодні війни з Росією. Більш того, Максим Глущенко помічений у співпраці зі справжнім гуру схем на оборонці — Олегом Свинарчуком-Гладковським.

Саме в 2012–2014 роках — в найкритичніший час для української армії, коли оборонний бюджет розкрадався небаченими раніше масштабами, Глущенко був заступником голови «Укроборонпрому», керівником зовнішньоекономічних зв’язків концерну (фактично саме він приймав найважливіші рішення за дорученням людей із «сім’ї»).

В розслідування руху «Національний спротив» йдеться про шалені статки та надмірну розкіш Глущенка. Нас мало чим здивуєш, проте масштаби марнотратства цього персонажа дійсно вражають.

Саме тому, вони вирішили розібратися ким є пан Глущенко та звідки в нього такі вражаючі статки?

Майбутній збройний барон починав свою кар’єру в Акціонерному комерційному банку «Порто-Франко», надалі в ВАТ КБ «Надра». Це призначення він отримав безпосередньо від Арбузова, радником та товаришем якого був батько нашого героя — Михайло Гойхман (про це далі).

На данном изображении может находиться: 4 человека, люди стоят, люди сидят и костюм

Пізніше Глущенко був призначений на посаду начальника Державної інспекції з контролю за цінами в місті Київ — одне з найбільш хлібних місць, яке довгий час контролювалася людьми з «сім’ї Януковича».

З листопада 2011 року Максим Михайлович займав посаду заступника директора з економіки державного підприємства «АВІАКОН».

За час керівництва Глущенка обсяг виготовленої продукції на підприємстві скоротився до 57,7 % до попереднього року, а обсяг реалізованої продукції до 64 % від показників минулого року. Експортні поставки продукції знизилися до 87,6 %. Результат — падіння прибутку підприємства до 45 % від минулого року, при цьому обсяг перерахованих податків і обов’язкових платежів скоротився на 40 %.

Виникає логічне питання: хто допустив Максима Глущенка до таких відповідальних посад?

Якщо придивитися до кар’єри Глущенко, стає очевидним, хто за ним стояв. Адже саме в 2012-му, коли його кар’єра досягла піку, ключові посади в державі підім’яла під себе «сім’я».

На данном изображении может находиться: 3 человека, люди сидят, люди стоят и костюм

Паралельно з «роботою» в «Укроборонпрому» Глущенко досить успішно займався нафтогазовим бізнесом разом з Сергієм Курченко та його ляльководами — братами Кацубами. Ділки з «Укроборонпрому» та Кацуби разом користувалися послугами картелю офшорних структур під назвою IOS.

Проте це не проливає світло на причини наближеності Глущенка до сім’ї. Невже він просто опинився в потрібному місці в потрібний час?

Все виявилося значно простіше: кандидатуру сина пролобіював його батько — спеціаліст по фінансах «сім’ї» Михайло Гойхман.

Гойхман Михайло Ісаакович — відомий як засновник ТОВ «Українська газоенергетична компанія» та президент Всеукраїнської асоціації «Українські колекторські агентства», яка в 2012 році була визнана банкрутом із заборгованістю по зарплаті працівникам в розмірі 100 тисяч доларів. Далі Гойхман був призначений членом наглядових рад одночасно трьох банків — «Ерсте Банк», «Київська Русь» і «Фідобанк». Цікаво, що дві останніх фінустанови, в яких працював Гойхман, зараз ліквідовані, а щодо їхньої діяльності відкриті кримінальні провадження.

Нет описания фото.

Отже, Гойхман був скарбником М.Арбузова та контролював тіньові фінансових схеми з відмивання державних грошей «сім’ї». Більш того, під час Майдану, Михайло Ісаакович відповідав за фінансування «тітушок».

Ще один цікавий факт, що Михайло Гойхман — саме та людина, яка відповідальна за будівництво біля Історичного музею незаконної будівлі під назвою «Десятинний храм».

Гойхман керує релігійною організацією «Релігійна громада Української Православної Церкви Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці в Шевченківському районі м.Києва» (код ЄДРПОУ — 26388131). Разом з Гедеоном (Хароном) — предстоятелем неіснуючої церкви, Гойхман створює благодійний фонд «Фонд відродження Десятинного храму» (код ЄДРПОУ — 38322356). На фонд оформлені машини Гедеона (Харона), а також будівля в елітному районі столиці — на Воздвиженці, у самого підніжжя Старокиївської гори.

Нет описания фото.

Також відомо, що Гойхман постачав тітушок зі списків Антимайдану для охорони «десятинного МАФу» під час протестів з вимогою знести незаконну забудову.

Сам Глущенко добре знайомий з Гедеоном (Хароном), останній навіть називає його своїм другом.

Здавалося би, що в сучасній Україні людина з такою біографією не мала навіть сподіватися на подальшу кар’єру.

Попри це, Максим Глущенко мріє про реванш та активно витрачає кошти на свій позитивний піар в українських ЗМІ.

Сьогодні на ім’я Максима Глущенка зареєстровані наступні підприємства:

Державна інспекція з контролю за цінами в м. Києві, ГО «Центр антикризових ініціатив», «Київська асоціація скрапленого газу», ТОВ «Агроторг лтд», ТОВ «Мілтек-с», ТОВ «ЮА Технолоджі», ТОВ «Бізнес школа державного вищого навчального закладу «Університет банківської справи».

На данном изображении может находиться: текст

Зупинимося на особливо цікавих: ТОВ «ЮА Технолоджі» — займається виробництвом безпілотних літальних апаратів. Це пояснює, чому в своїх статтях Глущенко так активно критикує закупівлю турецьких безпілотників. Адже в нього є власний інтерес, і не тільки в нього — в цьому також може бути зацікавлений і ректор КПІ, член наглядової ради «Укроборонпрому» — Михаїл Згуровський.

Підприємство ТОВ «Мілтек-С» також пов’язано з оборонними замовленням та спеціалізується на виробництві боєприпасів. Як відомо, боєприпаси — одна з найбільш серйозних прогалин в забезпеченні українського війська.

Отже, людина Арбузова, товариш Курченка та приятель РПЦшного афериста Гедеона (Харона) не тільки спокійно почуває себе в Україні, але й витрачає шалені бюджети на повернення в оборонний бізнес.

На данном изображении может находиться: 6 человек, в помещении

«Традиція і порядок» вимагає реакції НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Назара Холодницького, Генеральної Прокуратури України.

Нагадаємо, Гладковський веде бізнес з Росією через офшори.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>