5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Не сподобалась виставка з членами: С14 прийшли по студента академії мистецтв

Представники радикальної організації С14 навідалися до столичної Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Вони прийшли подивитися на відрахування студента 4 курсу Спартака Хачанова.

Фотопідтвердження виклав учасник С14 Сергій Бондар у Facebook. “С14 прийшли в Академію образотворчого мистецтва. Побачити, як ректорат відраховує донецького ватніка і морального урода Спартака Хачанова”, – написав він.

“Цей подонок нещодавно влаштував “парад чл*нів” як порівняння з парадом наших військ”, – додав Бондар. Ідеться про навчальну інсталяцію Хачанова “Парад членів”, яку він розмістив у коридорі академії 19 грудня.

“Парад членів” зображає військовий парад у мініатюрі. Гіпсові скульптури мають підкреслено фалічну форму. На них немає жодних розпізнавальних знаків чи символіки. Сам Хачанов зазначає, що робота антивоєнна. “Ця інсталяція присвячена жахам війни. Знищеному російськими “Градами” будинку в Сніжному, де жив митець. Паради жахливих смертоносних машин, як паради фалічних конструкцій, безглузді за своєю суттю, загрожують самому існуванню мистецтва-академії”, – коментує автор у Mitec.

Виставка тривала близько півгодини, поки її не зруйнував викладач академії ветеран АТО Володимир Харченко. Ще до початку перегляду, пише Bird in Flight, він розкидав ногами скульптури, при цьому принижуючи студента.

“Або ти зараз сам усе це прибираєш, або завтра приходять [нерозбірливо] і закопують тебе на Подолі”, – пригрозив Харченко, уточнивши, що закопають за знущання з української армії. Хачанов, переселенець з Донецької області, спробував пояснити, що зобразив якраз російське військо та запропонував додати до інсталяції російський триколор. Товариш ХачановаОлександр Резніков додав виданню “Громадське“, що викладач погрожував саме організацією С14.

Свою позицію Харченко пояснив у себе у Facebook: “У той час, коли для когось війна – пережите, відчуте, болюче, для інших – тема спекуляції та піару бездарності, яка шукає епатажні засоби для просування свого его, чи комплексів”.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1825872100856081&id=100002999263809

Унаслідок конфлікту Хачанов отримав низькі бали зі скульптури та композиції, без права перескладання. За кілька днів з’явилася інформація, що його можуть відрахувати. Учасники акції на підтримку художника склали петицію з вимогою не відраховувати Хачанова, і вимагали створити комісію, щоб знайти спільну мову. Утім, 23 січня на позачерговій нараді викладачі академії вирішили виключити Хачанова з університету. Поки на поверсі на Хачанова чекали представники С14, він ховався в одній з аудиторій.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=299750707401607&id=100021000394552

Раніше одіозна екс-регіоналка Олена Бондаренко заявила, що у Л/ДНР немає терористів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>