11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Не допустити визнання Томосу: Росія готує “відплату“ Константинополю і ПЦУ

Московська патріархія ще передчуває ефектну “відплату“ Константинополю за Україну. Зокрема, Росія намагається утримати позиції в Україні, а також не допустити визнання більшістю помісних церков томосу про автокефалію ПЦУ.

Про це йдеться у матеріалі “Нової газети“.

За інформацією журналістів, ці функції доручили голові Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату (ключове церковне відомство), митрополиту Іларіону (Алфєєву).

Незважаючи на “поразку в Україні” Іларіон залишає настільки важливий пост.

“Митрополит Іларіон (Алфєєв), на прізвисько «Композитор» (написав кілька ораторій і симфоній). Незважаючи на часткову втрату України, якій Константинопольський патріархат надав автокефалію, і конфлікт особисто з Константинопольським патріархом, на який той скаржився Кирилу, Іларіон зберіг пост голови ВЗЦЗ МП”, – йдеться в матеріалі.

Результат пошуку зображень за запитом

Журналісти також зазначають, що Іларіону 52 роки, що за поняттями Патріархії вважається молодим, тобто він може суміщати посаду у Відділі з керуванням якоюсь  єпархією. Однак ні Петербурзьку, ні Крутицьку кафедри Іларіону не дають, він задовольняється титулом «Волоколамського», вікарія Московської єпархії.

Видання зазначає, що Іларіон, якого ще зовсім нещодавно патріарх вважав мало не головним інтелектуалом РПЦ, зберігає свою хоч і скромну посаду, тому що йому дали ще один шанс: утримати позиції в Україні і не допустити визнання більшістю помісних церков томосу.

Нагадаємо, США прокоментували переслідування архієпископа Климента в окупованому Криму.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>