15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

“Не допустити реваншу ізоляційних сил”. Івано-Франківська єпархія підтримала Епіфанія

Івано-Франківсько-Галицька єпархія ПЦУ підтримує митрополита Епіфанія.

Про це йдеться у заяві, яку оприлюднив митрополит Іоасаф (Василиків), – передає Релігійна правда.

“На Об’єднавчому Соборі було прийнято рішення про саморозпуск Української Православної Церкви Київського Патріархату та входження у новостворену Православну Церкву України і обрано Предстоятеля Православної Церкви України, яким став Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Серед осіб, які підтримали таке рішення був нині почесний Патріарх Філарет який намагається повернути нашу Церкву в ізоляцію і відсторонити митрополита Епіфанія від предстоятельства, чого ми не маємо права допустити, бо це шлях в нікуди, це дорога в ізоляцію нашої Церкви”, – йдеться у документі.

Створена завдяки нелегким зусиллям Вселенського Патріарха Варфоломія та українського народу Православна Церква України тепер потребує нашої підтримки, наголошується у заяві.

“Повернення до попередньої структури Київського Патріархату означає втрату Томосу і всіх досягнень церковної незалежності. Івано-Франківсько-Галицька єпархія УПЦ ПЦУ, духовенство і вірні Івано-Франківсько-Галицької Єпархії ПЦУ підтримуємо Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія та закликаємо усіх небайдужих до долі нашої ПЦУ архієреїв, духовних пастирів, увесь православний український люд підтримати митрополита Епіфанія і не допустити реваншу ізоляційних сил”, – наголошують автори заяви.

Раніше єдність ПЦУ на чолі з Епіфанієм підтримали Хмельницька і Черкаська єпархії.

Нагадаємо, 9 травня стало відомо, що почесний Патріарх ПЦУ Філарет розіслав архієпископам запрошення на “урочисте молитовне спілкування” в пам’ять про священномученика Макарія на бланках Української Православної Церкви Київського Патріархату.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>