10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Назвали середню зарплату українських залізничників

Середня зарплата в компанії “Укрзалізниця” на сьогоднішній день становить близько 11,5 тисяч гривень.

Про це журналістам в середу повідомив керівник компанії Євген Кравцов, пише “Економічна правда”.

“В структурі затрат “Укрзалізниці” велику частку займають зарплати. На сьогоднішній день компанія вийшла з першої десятки по рівню зарплат в галузях економіки України. Але ми традиційно знаходилася не нижче 7 місця”, – сказав Кравцов.

За його словами, середня зарплата по компанії становить близько 11,5 тисяч гривень, що трохи більше загальної середньої зарплати по країні.

“Навіть якщо проводити аналіз середніх зарплат в СНД, гірше ніж в “Укрзалізниці” лише в Узбекистані. У нас зарплати нижчі ніж в Білорусі приблизно на 20%, Росії – на 20-25%, Казахстані – на 10-15%. Різниця суттєва”, – заявив керівник компанії.

“І це доволі суттєва претензія з боку наших профспілок. В такій ситуації утримувати співробітників доволі важко. 2016-2017 роки були катастрофічними з точки зору кількості людей, що покинули “Укрзалізницю”. Ті роки вимірювалися десятками тисяч”, – повідомив Кравцов.

При цьому, за його словами, в першу чергу з компанії звільнялися співробітники високого класу.

В цьому контексті він нагадав про заплановану на квітень поточного року індексацію тарифів на вантажні перевезення на 14,2%.

“Доходи від індексації не покривають витрати УЗ. З останнього часу індексації тарифів витрати зросли на 10,3 млрд гривень, переважно через здорожчання дизпалива, електроенергії, металу і ремонтів, підвищення зарплати працівникам на 25%”, – заявили в компанії.

“Індексація тарифів у 2019 році на 14,2% – це менше, ніж зміна ринкових цін на складові витрат “Укрзалізниці”, що зросли на 23,7%”, – підсумували в “УЗ”.

Раніше ми писали, що заступниця директора регіональної філії “Південна залізниця” АТ “Укрзалізниця” з фінансово-економічних питань Наталія Носач придбала автомобіль за більш ніж мільйон гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>