19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Наймолодший голова ОТГ в Україні отримав орден Святого Миколая

Будівництво Храму на честь Різдва Христового на житловому масиві Свєтлово Нової Каховки Херсонської області розпочалося ще на початку 2000-х років, але останні 3 роки хід виконання робіт сповільнився.

Нещодавно до будівництва долучився благодійний фонд наймолодшого голови ОТГ в Україні – Вегандза Мяснікяна, який допоміг придбати головну окрасу храму – нові купола: п’ять основних і ще один – на дзвіниці, – повідомила на своїй сторінці у Facebook спільнота Каховська Зоря.

8 січня відбулося освячення «золотих» обновок, які після встановлення будуть нагадувати кожному, хто завітає, що в це місце потрібно входити з відкритим Богу серцем і чистими помислами.

Крім того, за вагомий внесок в розбудову храму Різдва Христового та за заслуги з відродження духовності в Україні Вегандз Мясникян був нагороджений церковною відзнакою – орденом Святого Миколая.

Орден Святого Миколи Чудотворця заснований для вшанування благодійників, які наслідують його приклад. Девіз Ордена – «Дарувати людям радість!». Кавалерами ордену є багато відомих українців, тепер серед них і голова Роздольненської ОТГ Вегандз Мясникян.

“Для мене сьогоднішній день дійсно особливий. Я вдячний за високу оцінку мого внеску у розбудову Храму Різдва Христового. Та пишаюся тим, що незабаром на нашому храмі засяють нові купола!

Власне, сьогодні вже відбулось їх освячення. Символічно, що цього ж дня храм святкує свій день народження. Впевнений, що мені разом з усіма, хто підтримав ініціативу Благодійний Фонд В.Мясникяна, вдалося зробити такий подарунок не лише вірянам храму, а й всій Каховщині”, – написав Вегандз Мясникян на своїй сторінці у Facebook.

Але допомога храму – не єдина заслуга наймолодшого голови ОТГ в Україні. Вегандз Мясникян чимало зробив для Роздольненської об’єднаної територіальної громади, яку він очолив. Зокрема, він увійшов до історії України як перший чиновник, який радиться з громадою щодо розподілу бюджету.

Наприклад, наприкінці літа Мясникян, якого за його роботу особисто похвалив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відзначився тим, що перед початком ремонтних робіт у селі Чорноморівка, запитував у сільчан, які дороги ремонтувати, чим неабияк здивував громадськість. А у грудні минулого року голова ОТГ запропонував мешканцям сіл, які входять до складу громади, подати свої рекомендації щодо розподілу бюджету на наступний рік.

Але Мясникян не тільки проводить опитування, а і чимало робить для сіл ОТГ – Роздольного, Чорноморівки і Вільної України.

Наприклад, у селі Роздольне Каховського району Херсонської області встановили вуличне освітлення. Такі чудові зміни, на які мешканці села чекали майже 30 років, відбулися завдяки Вегандзу Мясникяну.

Також наймолодший голова ОТГ в Україні потрапив до Книги успіхів, виданої Асоціацією міст України в рамках проекту ПУЛЬС – “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні”.

Зусиллями Мясникяна і МВС у Роздольненській ОТГ відкрито сучасну поліцейську станцію, де працюють дільничний офіцер та інспектори групи реагування патрульної поліції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>