14.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Навчання НАТО у Чорному морі: РФ відреагувала запуском винищувачів

Російські літаки “проконтролюють повітряну обстановку” над Чорним мoрем на тлі масштабних навчань НАТО, які проходять в причорноморських країнах Східної Європи.

Про це заявив журналістам у понеділок начальник прес-служби Південного вoенного округу (ЮВО) Росії Вадим Астаф’єв, передає ТАСС.

За його словами, літаки дальнього радіолокаційного виявлення (АВАКС) А-50 ВКС Росії здійснили переліт на oдин з оперативних аеродромів, дислокованих в Краснодарському краї.

Він зазначив, що екіпажі А-50 приступили до виконання завдань над чорноморським узбережжям окупованого Криму та Кубані.

“Польоти авіації ВКС Росії проводяться на тлі масштабних навчань НАТО, які проходять на території ряду причорноморських держав Східної Європи”, – сказав Астаф’єв.

Він додав, що в повітряному прoсторі над нейтральними водами Чорного моря супровід літака АВАКС А-50 ВКС Росії забезпечують винищувачі Су-27СМ3 об’єднання ВПС і ППО ЮВО.

“Контроль обстановки повітряними засобами дальнього виявлення дозволить не допустити можливих інцидентів за участю цивільних кораблів і повітряних суден, які можуть випадково виявитися в зоні навчань збройних сил країн НАТО”, – заявив начальник прес-служби ЮВО РФ.

Повідомляється, що з ініціативи НАТО в травні-червні на території Болгарії, Румунії, Угорщини, Хорватії, Словенії та Північної Македонії проходить серія багатонаціональних і національних навчань, які пов’язані між собою – Saber Guardian – 2019, “Шабла – 2019”, Strike Back – 2019 і Swift Response – 2019.

У них візьмуть участь військовослужбовці Болгарії, США, Великобританії, України, Греції, Північній Македонії, Канади та Італії, всього – до 6 тис. Чоловік. Мета навчань – вдосконалення оперативних спроможностей та сумісності підрозділів.

Раніше у Литві розпочалися масштабні військові навчання НАТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>