11.5 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Нацрада закликала Viasat обмежити доступ до заборонених російських каналів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення офіційно звернулася до супутникового провайдера Viasat із закликом обмежити вільний доступ абонентів до російських каналів зі свого обладнання.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.

“За результатами моніторингу ми офіційно звернулися до провайдера програмної послуги «Viasat» з інформацією про те, що інші учасники ринку зазвичай обмежують доступ своїх абонентів до заборонених російських телеканалів. Тому сподіваємося, що Viasat (ТОВ «Віжн ТБ»), яке виконує букву закону і не ретранслює російські телеканали, все ж таки розгляне можливість обмеження вільного доступу своїх абонентів до російських каналів зі свого обладнання”, – зазначив Костинський.

За його словами, проведений регулятором моніторинг засвідчив, що Viasat не має у своєму платному пакеті російських телеканалів, проте залишив відкритим доступ до них для користувачів зі свого обладнання.

Зокрема Костинський уточнив, що під час моніторингу на обладнанні, яке було надане провайдером Viasat, була зафіксована можливість прийому програм «ТНТ», «СТС», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ МИР», «8 ТВ», «Первый канал. Всемирная сеть». Трансляція цих телепрограм відбувається у відкритому доступі на супутнику Hot-Bird 13 С.

“Контент російських телеканалів, доступ до яких ми отримали за допомогою обладнання Viasat, порушує вимоги українського законодавства: містить пропаганду війни, заперечення територіальної цілісності України, має ознаки розпалювання ворожнечі, а також фейкові новини”, – підкреслив Костинський.

Раніше повідомлялося, що у Facebook тестується нова чорна піар-компанія проти одного з кандидатів в Президенти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>