9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

«Нацкорпус» засудив плани Кернеса повернути у Харкові проспект Маршала Жукова

Лідер політичної партії “Національний корпус”, народний депутат і колишній командир добровольчого полку “Азов” Андрій Білецький розкритикував рішення мера Харкова Геннадія Кернеса перейменувати проспект П. Григоренка на проспект Маршала Жукова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Білецького.

На думку лідера націоналістів, таке рішення є українофобним, проросійським і пропагує радянську ідеологію. Також Білецький розкритикував Кернеса як політика і мера Харкова.

Білецький у своєму повідомленні висловлює своє вкрай критичне ставлення і засудження щодо недавнього рішення мера міста Харкова — Геннадія Кернеса перейменувати проспект Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова.

Варто зазначити, що раніше проспект мав кілька назв: вулиця Стадіонна, проспект 60-річчя СРСР, проспект Маршала Жукова. Лише в 2016 році проспект перейменували на честь засновника Української Гельсінкської групи Петра Григоренка. Однак по закінченню двох років мер міста вирішив повернути колишню назву проспекту.

За словами лідера політичної партії “Національний корпус”, подібні рішення — це не прості умовності, це лакмус до визначення політичних симпатій Геннадія Кернеса проросійській владі і пропаганда радянської ідеології.

Як доказ своїх висловлювань, народний депутат наводить історичні факти, що стосуються особистостей Генерала Петра Григоренка та Маршала Георгія Жукова. Виходячи з історії, Білецький акцентує увагу на тому, що командування Георгія Жукова будувалося на ідеології перетворення українських фронтових солдатів на “гарматне м’ясо”.

Цей факт, на його думку, повинен викликати в українців і політиків крайній осуд особи Маршала і має сприяти якнайшвидшому знеціненню його неоднозначних заслуг, а не вихвалянню, яке висловлює мер міста Харків.

Генерал Петро Григоренко, згідно з історією, не підтримував українофобних поглядів уряду СРСР і ніколи не брав участь у прямому чи непрямому знищенні українських військових і мирних громадян.

За переконаннями Білецького, Григоренко, репресований після війни як противник сталінізму, заслуговує більшої поваги до своєї особистості. Народний депутат запевняє, що спроба Кернеса репресувати Григоренка “на карті Харкова” — це чергове підтвердження його українофобних амбіцій.

Лідер націоналістів звертає увагу на те, що йдеться не про “формальності перейменування” і не “про неоднозначність подій та особистостей Другої Світової війни”. За його словами, така ситуація — це “перший дзвіночок” від поваленого, але ще чинного режиму Петра Порошенка. Андрій Білецький висловлює свою впевненість у тому, що проведені вибори “розв’язали руки” “латентним сепаратистам”, які вже намагаються повернути ситуацію в свою сторону і взяти Україну під свій антиукраїнський контроль.

Лідер “Нацкорпусу”, звертаючись до “провладних сепаратистів”, стверджує, що він особисто і його соратники зроблять все можливе, щоб не допустити ніяких сепаратистських ідей і рішень стосовно України та її громадян.

Нагадаємо, раніше Білецький звинуватив Порошенка у знищенні націоналістів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>