13.2 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Націоналізований Приватбанк встановив рекорд чистого прибутку за всію історію банківської системи України

Націоналізований “Приватбанк” за перші шість місяців 2019 року отримав найбільший чистий прибуток за весь час існування банківської системи незалежної України.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила голова пресслужби фінустанови Інна Музичук.

“Чистий прибуток ПриватБанку в першому півріччі 2019 року становить 18,3 млрд грн, що є рекордним показником за всю історію банку і в 2,6 раза перевищує прибуток за підсумками перших 6 місяців минулого року”, – написала Музичук в соцмережі, цитуючи заяву голови правління банку Петра Крумханзла.

На уточнення “Новинарні“, чи є цей показник рекордним для всіх банків України за всю історію, з огляду на те, що “Приватбанк” набагато більший за інші фінустанови, речниця відповіла: “Звичайно, так і є”.

За словами Петра Крумханзла, чистий процентний дохід банку в першому півріччі 2019 року становить 9,8 млрд грн, чистий комісійний дохід – 8,5 млрд грн.

“Висока ефективність роботи банку вже отримала визнання на міжнародному рівні, – зазначив Петр Крумханзл. – Згідно з даними британського The Banker, ПриватБанк увійшов до топ-10 успішних фінустанов світу, що показали найкращу динаміку переходу від збитків до прибутку”.

За даними голови правління банку, з початку року приріст кредитного портфеля малого та середнього бізнесу становить 1,5 млрд грн, зростання кредитного портфеля фізичних осіб – 4,1 млрд грн. Сумарний приріст коштів клієнтів за перші 6 місяців 2019 року становить 7,7 млрд грн – до 219 млрд грн.

Нагадаємо, в “Нафтогазі” вирішили знизити ціни на газ для населення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>