11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Націоналіст, який пошкодив виставку про Шевченка у київському метро, закликав до переслідування художника

Націоналіст Юрій Павленко (Хорт), який пошкодив виставку «Квантовий стрибок Шевченка» на станції метро «Тараса Шевченка» у Києві, оприлюднив у Facebook фото автора виставки — художника Олександра Грехова — і попросив повідомити про його «місце проживання і частого перебування». 

«Це, власне, автор карикатур на Тараса Шевченка — Олександр Грехов. Багато поціновувачів, критиків питають у мене, де його відшукати, щоб поспілкуватися про його «картини зі смартфону», взяти автограф тощо. Друзі, я не знаю. Але якщо ви знаєте про місця проживання, частого перебування цього чудового митця — повідомте, будь ласка», — повідомив Павленко.

«Часто такі люди живуть поряд, а ми не звертаємо на них увагу, і вони опиняються у Фінляндії, так і не отримавши заслужених … слави і визнання в Україні», — додав він.

https://www.facebook.com/khort.yuri/posts/270478410536016

У коментарі Громадському Павленко повідомив, що він не вважає цей допис «погрозами».

«Нічого особливого у цьому немає… Із самого посту ніяких погроз насправді немає, буквально написано без погроз», — повідомив націоналіст.

Сам художник Олександр Грехов, який є автором виставки про Шевченка, повідомив у коментарі Громадському, що розцінює публікацію Павленка як погрозу. Також він зазначив, що націоналіст «через свій Facebook» погрожує іншим учасникам проекту про Шевченка.

Нагадаємо, у столичному метро за сприяння Національного музею Тараса Шевченка та метрополітену організували виставку «Квантовий стрибок Шевченка. Метро». У межах виставки на станції метро «Тараса Шевченко» українського поета та художника зобразили в образах відомих культурних та наукових діячів, а також анімаційних персонажів.

17 лютого вандал, озброєний ножем, пошкодив більшість постерів на виставці у метрополітені. Після цього організатори виставки вирішили достроково закрити її.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>