16.5 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

“Наш парад-2019”. Ветерани АТО організовують військовий марш у Києві замість скасованого

Учасник бойових дій, колишній гранатометник 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександр Погребиський, який балотується до Верховної Ради за списком “ЄС”, закликав ветеранів АТО вийти на альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.

Про це він заявив у вівторок, 9 липня, у відеозверненні в соцмережі Facebook, – повідомляє Новинарня.

Очолити такий парад пропонують командувачу ДШВ генерал-лейтенанту Михайлу Забродському, який теж балотується до парламенту за списком партії Петра Порошенка.

“Мені як учаснику військового параду 2016 року якось сумно стало. Для мене як військовослужбовця у 2016 році, коли я брав участь у параді – це було неймовірно. Тому що ще з початку тренувань ми об’єдналися з іншими підрозділами та бригадами Високомобільних десантних військ… Це був місяць поєднання всіх десантників країни, складний місяць тренувань, але ми настільки старалися, зціпивши зуби. Це було важливо для нас – адже на нас вся країна, наш народ дивиться, за який ми воюємо.

https://www.facebook.com/pogrebiskij/videos/2853986474672346/

Ми хотіли, аби це виглядало міліметр в міліметр чітко, аби люди мали можливість пишатися своїм військом. Пам’ятаю, що відчував особисто я, коли йшов та бачив, як маленькі хлопчики, потенційні майбутні військові дивляться і як вони пишаються, яка гордість в їхніх очах. І ми теж пишалися, що маємо честь представляти Збройні сили України перед народом України. Взаємозв’язок народу та військовослужбовців на параді – це щось неймовірне, після цього хочеться гори звернути”, – ділиться емоціями Погребиський.

Відтак демобілізований десантник пропонує організувати “свій парад”.

“Закликаю ветеранів та тих, хто приймав участь у параді в попередні роки, прийняти участь у своєму параді. Ми, як народ, як ветерани, маємо право зробити свій парад, якщо нам його відмінили”, – продовжив Олександр.

Погребиський запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.

Погребиський просить підтримати його ініціативу-флешмоб “Наш парад-2019” інших військових та ветеранів.

Колишній радник міністра оборони України Юрій Бірюков (який також балотується у парламент від “ЄС”) підтримав і ідею такого параду, і персону того, хто, за пропозицією Погребиського, міг би очолити зведену колону.

“Я вже прочитав кількадесят коментарів про те, що ветерани та добровольці мають самі організувати парад в цьому році. Мені здається, я знаю того, хто має його вести… Як думаєте? Проведемо “Наш парад-2019″?”, – написав Бірюков у соцмережі та опублікував фото Михайла Забродського.

https://www.facebook.com/yuri.biriukov/posts/2365143987087738

“Військовий парад до Дня Незалежності України 2019 має відбутись! Цього не хоче Президент Зеленський, але цього хоче український народ! Ветерани, військовослужбовці, волонтери і прості громадяни – приходимо на Хрещатик і йдемо парадом. Вшанувати і відзначити наших захисників це обов‘язок кожного громадянина! Давайте доведемо Зеленському, що честь і повага за гроші не продається!”, – йдеться в анонсі заходу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що в цьому році військовий парад з нагоди Дня незалежності України не відбудеться. За його словами, гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

83 КОМЕНТАРІ

  1. Честь і совість грошима не вимірюються, якщо дорого тоді без техніки декілька піших підрозділів різних родів війск і ветерани УБД.Но парад має бути.

  2. В угоду Пети что ли. Это такая необходимость в нынешней ситуации. Чтобы сделать заваруху в стране. Донбасса мало? Позор таким ветеранам,крови не хватает,едте снова на Донбасс. Создается впечатление,что некоторые зомби-порохоботы за деньги готовы воевать с собственным народом до последнего жителя.

  3. Нехай організовують,за власний рахунок,а гроші які призедент хотів дати тим же АТОВЦЯ дати на лікарні я дитячі будинки

  4. І не тільки, військові які у відпустці, цивільні, жінки військових і патріоти та громадяни повинні президенту продемонструвати, що злити країну рашистам не вдасться, є 25!

  5. Таня Притула цікаво який рахунок потрібний .вони заслужили.ато сиділаб зараз в підвалі а твої сини їм окопи би копалу .безмозгла ніякої вдяки до наших воєнів .чому українці не мають права їм подякувати за спокий що стримують нечисть прокремлівську ?

  6. Кто бы сомневался, что Пеця, со своими ПЕСиками и здесь свой нос не всунет. Какой парад, в стране где 5 лет идёт война, где на армию высчитывают военный сбор, с пенсионеров, где военные по 20 лет стоят в очереди на жилье ? Правильно и сделал, Зеленский, что отменил.

  7. Все что вы можете,так это пойти наперекор приказу действующего президента,это же не правильно. Он прав когда сказал,что лучше деньги раздать как премии воинам,чем тратить на парад.

  8. Параду не буде.Просто буде марш ветеранів АТО!Які гроші????А гроші мають все одно піти солдатам і військовим!А ось гроші офіса-300 мілліонів запропонуйте Зеленському дати на лікарні і дитячі будинки

  9. А ти чого сидиш візьми з свого кармана і зроби їм парад а не з пенсіонерів з людських зарплат які задержують на місяць а комуналки і їсти що дітям а вам паради

  10. И тут опять МУТЯТ те кто балотируются в раду от порошенка))) Почему то именно порошенковским воякам нужен парад! А клоун порошенко будет его принимать))))

  11. Хлопці,а у вас є мозги,вам параду треба?Ви ще не навоювалися?В країні йде війна,гинуть люди,а ви покази.демонструєте,для кого,для Путіна,?А президент для вас не указ?І то хочуть парад ті хто в партії Пороха.

  12. Я тоже за то , чтобы прошли парадом участники и ветераны АТО, пусть люди чтят память погибших воинов , пусть люди отдадут дань нашим защитникам , но не устраивать показуху с техникой пока наши парни и девушки погибают в окопах . Слава защитникам Украины!!!!!

  13. Военные которые предлагают провести парад балотируются в РАДУ от порошенка, этот поц мутит против Зеленского. Ищет любые способы что бы СТОЛКНУТЬ ЛБАМИ ЛЮДЕЙ!!

  14. Пройти по центральній вулиці Києва-це поважно.Для цього треба рішення Київради та незручності в транспортному русі Києва.Порошенко це вже робив під час Іловайська.Скільки смертей нам це коштувало?Хочете-йдіть! Тільки відповідати за це порохоіуди не захочуть.Вони все це роблять не на добро.Ми вміємо вщанувати тих,хто боронив Україну.І не порошенківськими провокаціями це робиться..Шановні ветерани!Не ведіться!

  15. Алла Хохлова ему нечего сказать доблестным воинам, его ломает, м бумажки читать, он лучше поедет в Москву на военный парад 9 мая Ну просто Украина – это не его, ему нужен всего один Квартал, но в Москве

  16. Светлана Опря тогда будет не просто парад , а народное гулянье, а сейчас просто можно поприветствовать наших воинов (если конечно это не пиар ” бывшего”)

  17. Людмила Миколенко скиньте розові очки і подивіться до чого ми докотились аби ви з голоду не опухли з нашими цінами і зарплатами

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>