12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

“Нас б’ють і зневажають”: РПЦ в Україні звернулася до міжнародної спільноти

Єпископ Баришівський Української православної церкви Московського патріархату Віктор (Коцаба) звернувся до офіціних представників Організації Об’єднаних Націй, Європейського союзу та ОБСЄ через нібито факти масових порушень прав людини в Україні та “реальну загрозу” ескалації релігійних конфліктів.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ МП.

“Наша Церква є найбільшою конфесією України, яка налічує понад 12 тисяч громад. Ці храми і монастирі відвідують мільйони громадян України, які люблять свою країну і свій народ, невпинно моляться про припинення війни та встановлення миру на своїй Батьківщині”, – йдеться у заяві єпископа.

За його словами, православних віруючих нібито б’ють, а священнослужителів УПЦ МП примушують переходити в нову українську церкву.

Зазначається, що до своєї заяви представник Московського патріархату додав “шокуючі кадри побиття віруючих і захоплення храмів”.

Також єпископ поскаржився, що за українським законодавством УПЦ МП має перейменуватися, що нібито є втручанням у внутрішні справи церкви.

“Ми ніколи не заперечували наш духовний зв’язок з Руською Православною Церквою, від якої Українська Православна Церква отримала незалежність у всіх адміністративно-управлінських та фінансово-господарських питаннях відповідно до Томосу про незалежність і самостійність, дарованого нашій Церкві ще в 1990 році”, – сказав Віктор, додавши, що вже 29 років адміністративний центр управління УПЦ МП знаходиться у Києві.

Єпископ назвав необгрунтованими звинувачення у “зв’язках з Москвою”, “сепаратизмі” та “пропаганді руського міра”.

Представник УПЦ МП попросив офіційних представників ООН, ЄС та ОБСЄ вплинути на події в Україні та закликав міжнародних журналістів, правозахисників та чиновників приїхати в Україну і “побачити на власні очі все, що відбувається”.

Нагадаємо, на Волині священик РПЦ силою забрав у жінки підписи за перехід до ПЦУ.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>