21.8 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Нардеп Сотник розповіла про своє ставлення до відкритих списків

Народний депутат Олена Сотник розповіла, що вона підтримує відкриті виборчі списки та для чого президент Зеленський запропонував законопроект з закритими списками.

На думку Олени Сотник, розташування депутатів у списках партії повинні визначати люди, а не партія, – повідомляє ІНФОРМАТОР.

“Звичайно я за відкриті списки. Відкриті списки, як принцип того, що виборець своїм голосом просуває в списку партії потрібного йому кандидата і сам може визначити його рейтинг. Тож не партія буде вирішувати, хто буде першим у списках, а люди, які хочуть, щоб кандидат, якому вони довіряють, був першим у списках”, – розповіла депутат Сотник.

Також Олена Сотник заявила, що оцінює рішення Зеленського щодо проекту Закону з закритими списками як політичний консенсус.

“Я оцінюю рішення Зеленського як політичний консенсус та політичні передумови. На той момент президент розумів, що є ряд політичних сил, такі як партія Слуга народу, Батьківщина, які не були готові голосувати за відкриті списки і потрібно було йти на консенсус та скасовувати хоча б мажоритарку”, – прокоментувала рішення президента Олена Сотник.

Раніше нардеп Острікова заявила, поки рано казати, що діючому президенту варто боятися імпічменту.

Фото – Роман Пєтушков

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>