10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

“Нафтогаз” оштрафували на 850 тисяч гривень: назвали головну причину

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), наклала штраф у розмірі 850 тис. грн на Національну акціонерну компанію “Нафтогаз України” за недопуск регулятора до планової перевірки діяльності компанії за 2017-2018 роки.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні, – повідомляє “УНІАН”.

Актом проведення заходів контролю було зафіксовано відмову компанії від проведення планової перевірки, що, на думку регулятора, означає порушення ліцензійних умов в частині обов’язку ліцензіата допускати посадових осіб органів держконтролю до перевірки.

Керівник юридичного департаменту НАК “Нафтогаз України” пояснив відмову допуску до перевірки тим, що регулятор порушив періодичність перевірки компанії – один раз на два роки. НКРЕКП уже проводив перевірку в травні 2017 року, і з урахуванням цього, наступна планова перевірка мала проводитися з січня 2020 року.

“Оскільки Нацкомісія проводила перевірку до закінчення цього терміну, керівництвом було вирішено, що міра контролю проводиться з порушенням встановлених законом гарантій, тому перевіряючі не були допущені”, – пояснив представник “Нафтогазу”.

При цьому голова регулятора Оксана Кривенко зазначила, що остання перевірка здійснювалась за період роботи до 2016 року, а 2017 і 2018 роки ще не перевірялися, тому Нацкомісія мала на це право, з огляду на те, що графік планової перевірки було затверджено Регуляторною службою заздалегідь.

Під час оголошення рішення, член НКРЕКП зазначив, що в січні цього року компанія групи “Нафтогаз” – “Укртрансгаз” також не допустила Нацкомісію для планової перевірки.

Нагадаємо, “Нафтогаз” не хоче оприлюднювати розмір зарплатні Коболєва за новим контрактом.

Раніше стало відомо, що «Нафтогаз» найняв юристів з Норвегії для захисту інтересів України у суді проти «Газпрому».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>