15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

НАБУ затримало екс-керівника Нацгвардії Аллерова

Національне антикорупційне бюро сьогодні, 14 травня, затримало колишнього керівника Нацгвардії.

Як стало відомо ІНФОРМАТОРу з власних джерел у бюро, мова йде про Юрія Аллерова.

Тиждень тому президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення командувача Національної Гвардії України Юрія Аллерова. А раніше, ще у 2017 році Порошенко під час військового параду до Дня Незалежності України в Києві на Хрещатику не потиснув руку командуючому Національної гвардії України генерал-лейтенанту Юрію Аллерову.

Юрій Аллеров займав посаду командувача Нацгвардії з грудня 2015 року.

Після його призначення Порошенко заявляв, що Аллеров – один із тих, хто працював над побудовою Нацгвардії і запевняв, що “пишаєтсья такими генералами”.

Водночас із указом про звільнення Аллерова, президент підписав інший указ, яким призначив виконувача обов’язків командувача Національної Гвардії.

Ним став Микола Балан, який вже впродовж кількох років працював заступником командувача НГУ.

Влітку минулого року ряд ЗМІ написали про незадеклароване майно Аллерова. Його донька придбала квартиру у Києві та елітний позашляховик. Найцікавіше, що покупки в цілому на більш ніж $ 100 тисяч збіглися в часі зі скандальним обміном квартир для Національної гвардії і втратою близько 100 мільйонів гривень бюджетних коштів. У цій справі, яку вело Національне антикорупційне бюро, фігурував як раз Юрій Аллеров.

Згідно матеріалів слідства, восени 2016 командувач Нацгвардії нібито вирішив зробити обмін. Для потреб військової частини 2260 внутрішніх військ МВС під забудову віддали більше 1 гектарів землі на вулиці Євгена Коновальця, 34, – на елітному Печерську, в ЖК «Аристократ», 50 квартир площею понад 4 тисяч квадратних метрів і 30 паркомісць. Але потім ці активи вирішили обміняти на 65 квартир в житловому комплексі «Оберіг», на околиці столиці, на вулиці Бориспільській, в декількох кілометрах від станції метро «Червоний хутір». Обидва житлових комплекси звела компанія «Укрбуд Девелопмент».

Різниця у вартості нового житла в центрі, на Печерську, і на вулиці Бориспільській очевидна. Квадратний метр в ЖК «Аристократ» коштує близько 44 тисяч гривень за квадрат. Вартість одного паркомісця – не менше 600 тисяч гривень. У свою чергу вартість квадратного метра в ЖК «Оберіг» на вулиці Бориспільській – приблизно 17 тисяч гривень. Тобто, за приблизними підрахунками, якщо Нацгвардія обміняла квартири на Печерську на житло на вулиці Бориспільській, то відомство Аллерова мало отримати в ЖК «Оберіг» не 65 квартир, як вийшло, а як мінімум удвічі більше – 130-140 об’єктів житла. Але цього не сталося.

Нагадаємо, директор НАБУ назвав звинувачення екс-депутата Крючкова в хабарництві “невеличким плагіатом”.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>