1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

НАБУ порушило кримінальну справу проти депутата Ігоря Луценка

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження стосовно народного депутата від партії «Батьківщіна» Ігоря Луценка.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Нардепа підозрюють у виведенні 750 тис. грн особистих коштів із збанкрутілого банку «Київська Русь» у березні 2015 року.

За даними ФГВФО, справу порушили за ст. 366-1 КК України — недостовірне декларування інформації.

Так, у 2015 році нардеп за один день до введення в банк тимчасової адміністрації, яка займалася ліквідацією «Київської Русі», перевів з особистого рахунку на рахунок бухгалтера зазначеного банку 750 тис. грн. При цьому у березні 2015 року вкладники вже не мали доступу до своїх коштів, а платежі банком не проводилися.

Фонд вважає, що Луценко, який також входить у комітет Ради з питань запобігання і протидії корупції, був у змові з бухгалтером і знав заздалегідь про те, що після ліквідації банк відшкодує йому близько 200 тис. грн. «Так, втім, і сталося — залишок своїх коштів він отримав за рахунок ФГВФО», — додали у фонді.

Правоохоронці вважають, що бухгалтер повернула Луценку гроші, оскільки вона не внесла зміни у свою декларацію.

«У такому разі ці кошти повинні бути відображені в електронній декларації В. В. Луценко. Якщо ж головний бухгалтер цих коштів йому не повернула, ці 750 000 грн вона повинна була внести в свою декларацію фізичної особи та сплатити з них прибутковий податок, крім того, зобов’язана погасити борг за кредитом на цю суму», — уточнили у ФГВФО.

Нагадаємо, банк «Київська Русь» був визнаний неплатоспроможним 19 березня 2015 року. Він входив у топ-30 українських банків з активами на рівні 8,6 млрд грн, але виявився нездатним до нарощування капіталу. Його дефіцит виявили у 2014 році під час стрес-тесту НБУ.

Раніше народний депутат Ігор Мосійчук запропонував надати Верховній Раді право звільняти директора НАБУ після незадовільного звіту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>